Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:07

Παλικαρίσια νίκη του Απόλλωνα Χαλανδρίου στα Βριλήσσια

apollwn xalandriou vrilissia

Τους... δίκασε στα ίσια ο Οικονομόπουλος!

Βριλήσσια - Απόλλων Χαλανδρίου 1-3

Υπάρχουν οι νίκες που δίνουν απλά τρεις βαθμούς, υπάρχουν όμως και εκείνες, οι μάγκικες και παλικαρίσιες, που ατσαλώνουν ομάδες και χαρακτήρες. Όπως αυτή που πήραμε στα Βριλήσσια.

Παπουτσής το πρώτο γκολ, Οικονομόπουλος το δεύτερο και το τρίτο. Ακριβώς, δηλαδή, όπως είχε συμβεί και στον αγώνα του α' γύρου με Βριλήσσια (3-0). Τότε, πάντως, η νίκη είχε έρθει πολύ πιο άνετα, με τους αντιπάλους μας στην έδρα τους να εμφανίζονται αρκετά βελτιωμένοι, βάζοντας δύσκολα στους -εδώ και μήνες- πρωτοπόρους του ομίλου.

Αλλά στα δύσκολα, σε μέρες που ίσως και η απόδοση της ομάδας να μην πλησιάζει τα υψηλά της στάνταρ, η διαφορά μπορεί να γίνει από την ψυχή, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Στοιχεία που δεν εμφυτεύονται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά αποτελούν κεκτημένα μίας διετούς προσπάθειας, από μια αληθινή παρέα, που στο τέλος όλοι μαζί μια αγκαλιά ευχήθηκε χρόνια πολλά στον κόουτς Χρήστο Βλάχο, που είχε τα γενέθλιά του!

apollwn xalandriou vrilissia 3

Όταν ένα παιχνίδι δεν πηγαίνει όπως το θες, όταν υπάρχει πίεση, κούραση πνευματική και σωματική, όταν η ομάδα χρειάζεται οξυγόνο, είναι απαραίτητο αυτοί που έρχονται από τον πάγκο να μπαίνουν και να δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω.

Σταύρος Συγγρός, Κώστας Μπαλαχτσής, Χάρης Αλεξανδράκης και Θάνος Κούκος, οι τέσσερις αλλαγές του κόουτς, από το πρώτο δευτερόλεπτο συμμετοχής τους εμφανίστηκαν πανέτοιμοι απ' όλες τις απόψεις να βοηθήσουν, πρόσφεραν πολύτιμες ανάσες και η παρουσία τους έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Απόλλωνα, σε μια στιγμή που το ματς παιζόταν στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Απόλλων διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο στο α' ημίχρονο, διάστημα στο οποίο συνάντησε μια ομάδα κλεισμένη όλη πίσω από την μπάλα. Απέναντι σε μία τέτοια διάταξη, δεν είναι απλή υπόθεση η παραγωγή ευκαιριών, οπότε όταν αυτές παρουσιάζονται, πρέπει να είσαι έτοιμος να τις εκμεταλλευτείς. Όπως το έκανε ο Παπουτσής στο 31' για το 0-1, έπειτα από προσπάθεια του Οικονομόπουλου, που ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο. 

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για το 0-2, ένα λεπτό πριν γίνει το 1-1 (50'). Με την ισοφάριση οι γηπεδούχοι το πίστεψαν περισσότερο και βγήκαν από το καβούκι τους, με το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι και να παίζεται σώμα με σώμα. Η διαφορά των δύο ομάδων όμως ήταν ότι η μία (Βριλήσσια) έμοιαζε πολύ ευχαριστημένη με την ισοπαλία και οι παίκτες της... τραυματίζονταν συχνά, ενώ η άλλη (Απόλλωνας) πολεμούσε για τη νίκη, καταθέτοντας πρώτα ψυχή και μετά όλα τα άλλα.

Στο 71' η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι, με το σουτ του αρχηγού Φώντα Σταμάτη να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από παρέμβαση αντιπάλου, όμως στο 85' επήλθε η λύτρωση, με την υπογραφή του Νίκου Οικονομόπουλου. Ο γκολεαδόρ της ομάδας είχε «σιγήσει» το προηγούμενο δίμηνο, δήλωσε όμως παρών τη στιγμή που έπρεπε, αξιοποιώντας με εκπληκτικό τελείωμα τη φανταστική ασίστ του Χάρη Αλεξανδράκη. 

Το 1-2 πανηγυρίστηκε εντονότερα ίσως από κάθε άλλο φετινό γκολ, γιατί ήταν ένα προβάδισμα ψυχής, ψυχολογίας και ανόδου. Ανόδου, ναι. Τα κουκιά λιγοστεύουν (5 αγωνιστικές), η απόσταση από τον 3ο είναι 8 βαθμοί και μόνο λίγη προσοχή χρειάζεται πλέον για να μη χυθεί η καρδάρα με το γάλα και να γιορτάσει ο σύλλογος τη δεύτερη άνοδο της ιστορίας του στην Α' Κατηγορία της Αθήνας.

Μετά το γκολ του Νίκου, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να γεμίσουν με κάθε τρόπο και από κάθε απόσταση την μπάλα μέσα στην περιοχή μας. Εκεί, όμως, που οι κεντρικοί αμυντικοί μας ήταν ανίκητοι και ο γκολκίπερ μας πολύ σταθερός, τη στιγμή μάλιστα που όλη η ομάδα, συνολικά, είχε οπλιστεί με πίστη και πολύ απλά δεν θα άφηνε το τρίποντο να φύγει από τα χέρια της.

Ο διαιτητής, που νωρίτερα είχε χαριστεί σε αποβολή αντιπάλου για εκτός φάσης χτύπημα –και, συμπτωματικά, ήταν ο ίδιος που δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι στην ομάδα μας στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άγιαξ Ταύρου– δεν έλεγε να σφυρίξει τη λήξη... Καλύτερα, όμως, γιατί αν το έληγε το ματς στην ώρα του, δεν θα έμπαινε και το κερασάκι στην τούρτα, ήτοι η γκολάρα του Οικονομόπουλου στο 95'. Και εις άλλα με υγεία... 

Ακολουθεί ακόμα πιο δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με την Αρμενική που καίγεται για βαθμούς. Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο!

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σύρακας, Βλάχος, Κουστουμπάρδης (88' Θ. Κούκος), Ψάλλας, Παναγιώτου, Αγκόλι, Σταμάτης (76' Μπαλαχτσής), Κανδεράκης, Οικονομόπουλος, Μήτρου (76' Συγγρός), Παπουτσής (81' Αλεξανδράκης). 

apollwn xalandriou vrilissia 2

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

12' Ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ για τους γηπεδούχους και γύρισμα από τα δεξιά, ο Οικονομόπουλος όμως έχει κλείσει σωστά και απομακρύνει τον κίνδυνο.

14' Ο Κανδεράκης απλώνει το παιχνίδι για τον Κουστουμπάρδη, που βρίσκει με ωραία πάσα τον Μήτρου μέσα στην περιοχή, αλλά προλαβαίνει και επεμβαίνει αμυνόμενος και διώχνει την μπάλα.

22' Πάλι ο Κανδεράκης πρωταγωνιστής, κάνει κούρσα 30 μέτρων από τα αριστερά και ξεφεύγει από τους αντιπάλους του, δίνει στον Παπουτσή μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος κόβεται, η μπάλα στρώνεται στον Κανδεράκη αλλά και το δικό του σουτ κοντράρει σε αντίπαλο.

31' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ!!! 0-1!!!!!! Ο Αγκόλι τροφοδοτεί τον Οικονομόπουλο μέσα στην περιοχή, αυτός ταλαιπωρεί τον προσωπικό του φρουρό και στη δεύτερη προσπάθειά του να γυρίσει στον Παπουτσή, επεμβαίνει προσωρινά ο τερματοφύλακας. Ο «Πάπου», όμως, είναι εκεί για να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει με το αριστερό!

42' Από μακρινή εκτέλεση φάουλ, επιτιθέμενος των Βριλησσίων παίρνει την κεφαλιά, αλλά δεν ανησυχεί τον Σύρακα, με την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας του.

49' Ο Κανδεράκης, ξανά, ζαλίζει τους αντιπάλους του και βγάζει τη σέντρα με το αριστερό, η μπάλα κατευθύνεται στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου βρίσκεται ο Μήτρου, αλλά ο τελευταίος δεν πιάνει καλά το εναέριο πλασέ και αστοχεί.

50' 1-1. Εύστοχη λόμπα από το ύψος της περιοχής, με τον Σύρακα έξω από το τέρμα του, και το παιχνίδι παίρνει φωτιά.

60' Ωραία μπαλιά του Σταμάτη προς τον Μήτρου, που από πλάγια θέση πλασάρει αδύναμα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

66' Έπειτα από κόντρες η μπάλα στρώνεται σε αντίπαλο, που επιχειρεί γυριστό ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά δεν βρίσκει στόχο.

71' Δοκάρι για τον Απόλλωνα! Ο Οικονομόπουλος είναι με πλάτη στη μικρή περιοχή, στρώνει στον Σταμάτη, αυτός πλασάρει και η μπάλα αφού βρίσκει σε αντίπαλο, καταλήγει βασανιστικά στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου τερματοφύλακα!

85' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!!!!!!! 1-2!!!!! Από τον Οικονομόπουλο ξεκινάει η φάση και σε αυτόν καταλήγει! Παίρνει την μπάλα από τον Βλάχο, δίνει στον Κανδεράκη, αυτός ωραία την «τσιμπάει» στον Αλεξανδράκη και εκείνος με υπέροχη πάσα βρίσκει τον Οικονομόπουλο στο δεύτερο δοκάρι, που με το τελείωμά του... ξεραίνει τους γηπεδούχους και απογειώνει τους συμπαίκτες του!

95' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!!!!!!! 1-3!!!!! Ο Οικονομόπουλος κερδίζει πάλι τους αντιπάλους του και από τα 25 μέτρα εκτελεί τον τερματοφύλακα, που εδώ και πολλή ώρα παίζει αρκετά έξω από την εστία του. 

Highlights από το NfStudioSports 

Απολαύστε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα τρία χρυσά γκολ των Παπουτσή (31') και Οικονομόπουλου (85', 95'), από τη σπουδαία νίκη του Απόλλωνα Χαλανδρίου στα Βριλήσσια! 

Πηγή: apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.