Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:21

Στην κορυφή της Αθήνας οι ΝΕΟΙ 1 του Απόλλωνα Χαλανδρίου!

neoi 1 apollwn xalandriou

Το πρώτο πρωτάθλημα Αθηνών της ιστορίας του σε επίπεδο Νέων κατέκτησε ο Απόλλων Χαλανδρίου, επικρατώντας της Κηφισιάς στον τελικό με 1-0.

Απόλλων Χαλανδρίου - Κηφισιά 1-0

Μετά τα δύο διαδοχικά πρωταθλήματα Παίδων (2015, 2016), εκπρόσωποι εκείνης της γενιάς, πλαισιωμένοι και από άλλα παιδιά, με κοινή συνισταμένη τον προπονητή Αντώνη Ταβερνάρη, έφτασαν στην κορυφή της Αθήνας και στους Νέους.

Ενα πολύ μεγάλο επίτευγμα για αυτή την ομάδα, που παρότι υπέστη μία μόνο ήττα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν (18 νίκες, 9 ισοπαλίες), χρειάστηκε στη δεύτερη φάση να νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον Πανθησειακό-Ακαδημία Ολυμπιακού Αλίμου για να μπει στη νοκ-άουτ διαδικασία.

Απαξ και μπήκε, βέβαια, δεν έδειξε καμία διάθεση να χαρίσει ο,τιδήποτε σε κανέναν. Σε τέσσερα παιχνίδια δεν δέχθηκε καν γκολ, πήρε δύο εκτός έδρας προκρίσεις και στον τελικό, παρότι είχε θεωρητικά την ταμπέλα του αουτσάιντερ, νίκησε και έναν πολύ δυνατό αντίπαλο επιπέδου Γ' Εθνικής.

Μετά το 1-0 της πρώτης φάσης και το απίστευτο 3-3 (από 0-3) της δεύτερης, ο Απόλλωνας έβαλε «στοπ» για άλλη μια φορά στους Κηφισιώτες, σηκώνοντας τελικά την κούπα το πρωινό του Σαββάτου (19/5) στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας.

Δύο ήταν οι φάσεις-κλειδιά της αναμέτρησης: η ενστικτώδης απόκρουση του Βασσάλου σε κοντινό πλασέ, που απέτρεψε το 0-1 στο 15', και, βέβαια, το γκολ που έφερε την προσωπική σφραγίδα του Φραγκίσκου Στεργιώτη στο 20'. Ο «Φράγκι» άδειασε έναν αντίπαλο μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με τη στόφα μεγάλου παίκτη στην αντίπαλη γωνία, δίνοντας το καθοριστικό προβάδισμα στην ομάδα μας.

neoi 1 apollwn xalandriou 2

Το γκολ άλλαξε όλη την ψυχολογία του αγώνα, με την Κηφισιά να κάνει βιαστικές επιλογές και τη δική μας ομάδα να στέκεται χωρίς δυσκολία ανασταλτικά. Γενικά το παιχνίδι έκτοτε δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες, ένεκα και της υψηλής θερμοκρασίας, καθώς οι αντίπαλοι είχαν φλύαρη υπεροχή και μόνο μια-δυο φορές σε στημένες φάσεις πήγαν να γίνουν επικίνδυνοι. Από την άλλη, ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις γρήγορες αντεπιθέσεις του και τους χώρους που του παρουσιάστηκαν, ειδικά στο β' ημίχρονο.

Τα παιδιά κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και σήκωσαν ψηλά τη σημαία του Απόλλωνα, φέρνοντας στο Κάτω Χαλάνδρι ένα κύπελλο που έλειπε από τη συλλογή...

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και τον προπονητή τους, τον μετρ των νοκ-άουτ αγώνων και όχι μόνο, Αντώνη Ταβερνάρη!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βασσάλος, Σαράντος, Νικολόπουλος, Αντωνόπουλος, Κανέλλος, Χριστοδούλου, Σπανός, Χατζής, Παπαδάκης, Στεργιώτης, Αλεξανδράκης.

Ως αλλαγή αγωνίστηκαν: Παπαθανάσης, Τσιπίσης, Κιτσόπουλος, Βουγιουκλάκης, Ζιγγιρίδης, Μαζέτας.

Αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα και συνόδευσαν την αποστολή: Πατεράκης, Κρόι, Συγγρός, Πηχείων, Παγώνης, Τσαφούρος, Μπαϊράμι. 

Πηγή: apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.