Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:25

Ισόπαλοι Απόλλων Χαλανδρίου και Αργυρούπολη

apollwn xalandriou argyroupolh

Απόλλων Χαλανδρίου - Γ.Σ. Αργυρούπολης 2-2

Μετά από 6 νίκες και ισάριθμες ήττες, η ομάδα του Απόλλωνα Χαλανδρίου έφερε την πρώτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα υποδεχόμενη τον Γ.Σ. Αργυρούπολης.

0-2 ημίχρονο, 2-2 τελικό. Ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, ήρθε στα... ίσια του, αφήνοντας μια γλυκιά γεύση στον Απόλλωνα. Όχι τόσο για τον έναν βαθμό που πρόσθεσε στη συγκομιδή του, όσο για όλα τα υπόλοιπα οφέλη που αποκόμισε από ένα τέτοιο τεστ χαρακτήρα.

Οι φιλοξενούμενοι, μία από τις πιο «δεμένες» ομάδες της κατηγορίας, με παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί, είχαν την εμπειρία να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους στο α' μέρος: με ωραίο διαγώνιο σουτ έκαναν το 0-1 στο 28' και με πλασέ από πλάγια, με τον Σύρακα εκτός εστίας, το 0-2 στο 43'. 

Ήταν ένα ημίχρονο όπου ο Απόλλωνας προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι, αλλά δεν ήταν δημιουργικός στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ένα ωραίο ψαλιδάκι του Οικονομόπουλου στο 23', που βρήκε σε αμυνόμενο και πέρασε για λίγο κόρνερ, και μία προβολή άουτ του ίδιου παίκτη στο 27', έπειτα από κούρσα του Αλεξανδράκη, ήταν οι καλύτερες στιγμές μας.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο της επανάληψης, οι παίκτες του Απόλλωνα έδειξαν ότι δεν είχαν σκοπό να παραδοθούν αμαχητί. Επρόκειτο, άλλωστε, για το τελευταίο εντός έδρας ματς του 2018, με την πολύ όμορφη αυτή χρονιά στο γήπεδό μας να κλείνει με απολογισμό 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα!

Το σουτ του Κανδεράκη στο 54' πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ένα λεπτό μετά την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη, όταν στην αντεπίθεση το τελικό πλασέ πέρασε λίγο άουτ. Το απευθείας φάουλ του Βλογιαννίτη στο 57' δεν βρήκε στόχο για λίγο, ενώ στο γύρισμα του Μήτρου στο 61' δεν βρέθηκε ένα πόδι να σπρώξει την μπάλα μέσα.

Η ομάδα μας είχε ξεκάθαρα τα ηνία, με τον ΓΣ Αργυρούπολης να υποχρεώνεται στο δικό του μισό. Στο 65' ο Αγκόλι πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Οικονομόπουλος παλικαρίσια «χώθηκε» ανάμεσα στους αμυντικούς και με το κεφάλι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Πρώτο φετινό γκολ για τον περσινό πρώτο σκόρερ, που μόλις ανέκαμψε από διαδοχικούς τραυματισμούς. Welcome back γκολεαδόρ!

Το μομέντουμ έδειχνε Απόλλωνα, που δεν έχασε στιγμή την υπομονή του, τη συγκέντρωσή του και την πίστη του. Ο ορθολογικός τρόπος ανάπτυξης προκάλεσε το 7ο κερδισμένο κόρνερ (έναντι μόλις ενός) στο 77' και ο Οικονομόπουλος αυτή τη φορά έστρωσε με το κεφάλι στον Στεργιώτη, που έβαλε το 5ο του (χρυσό, όπως τα υπόλοιπα!) γκολ, για να φέρει το ματς στα ίσια. 

mitrou faoul apollwn xalandriou argyroupolh

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε στο 2ο ημίχρονο με διάταξη 2-3-5, έτσι συνέχισε και μετά το 2-2! Προπονητές και παίκτες πίστευαν πολύ στην ολική ανατροπή, που λίγο έλειψε να γίνει στο 84', όταν από το φάουλ του Μήτρου, η μπάλα άλλαξε πορεία, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει με διπλή προσπάθεια! 

Ο ΓΣ Αργυρούπολης είχε την τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται στον ανοιχτό χώρο το «όλα για όλα» του Απόλλωνα: ωραία ενέργεια και γύρισμα προς τα έξω στο 91', σουτ υπό καλές προϋποθέσεις που έφυγε άουτ.

Το παιχνίδι «γέμισε» όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν και η εξέλιξή του σίγουρα δίνει κι άλλη αυτοπεποίθηση στη νεανική ομάδα μας, που αρνήθηκε να χάσει και εκτός των ψυχικών χαρισμάτων που επιβάλλονται σε τέτοιες συνθήκες, κατέθεσε για μία ακόμα φορά τη δική της ποδοσφαιρική πρόταση, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος! 

Αξίζουν, τέλος, συγχαρητήρια στον ΓΣ Αργυρούπολης, τη μόλις δεύτερη ομάδα του ομίλου (μαζί με τη δική μας, που το εφαρμόζει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της) που άφησε τα αποδυτήριά της πεντακάθαρα. Δείγμα πολιτισμού, ικανό να χαρακτηρίσει έναν ολόκληρο σύλλογο – και ας πρόκειται για κάτι το τόσο «μικρό».

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σύρακας, Παπουτσής, Βλογιαννίτης (78' Κουστουμπάρδης), Κούκος, Κουτσογκίλας Ε., Αγκόλι, Σταμάτης, Μπαλαχτσής (53' Κανδεράκης), Οικονομόπουλος, Μήτρου, Αλεξανδράκης (68' Στεργιώτης). 

Πηγή: www.apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.