Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:07

Προκλητική η διαιτησία έκλεψε τη νίκη από τον Απόλλωνα Χαλανδρίου

apollwn xalandriou athinaikos

Ήττα με το... έτσι θέλω!

Απόλλων Χαλανδρίου - Αθηναϊκός 1-2

Ο Απόλλωνας κόντραρε στα ίσια τον αήττητο Αθηναϊκό, δεν μπόρεσε όμως να τα βάλει και με τους διαιτητές, που καθόρισαν το αποτέλεσμα με τις αποφάσεις τους.

Την αδικία στο πετσί της ένιωσε η οικογένεια του Απόλλωνα στο πρώτο ματς του 2019 και τελευταίο του πρώτου γύρου. Δεν ήταν ένα και δύο λάθη, που αναγνωρίζουμε πως είναι μέρος του παιχνιδιού και ως τέτοια έχουμε μάθει σαν σύλλογος να τα προσπερνάμε, αλλά μία συνολικά προκλητική διαιτησία, που και τους πιο ήρεμους τους έβγαλε από τα ρούχα τους.

Ένα πέναλτι (απλωμένο χέρι) που δεν δόθηκε με το σκορ στο 1-0, το επιθετικό φάουλ που δεν σφυρίχτηκε στη φάση από την οποία ξεκίνησε το 1-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και, πάνω απ' όλα, το πεντακάθαρο γκολ του Μπαλαχτσή στο 85', που προς έκπληξη ακόμα και των φιλοξενούμενων ακυρώθηκε για κατά... φαντασία χέρι, ήταν οι «κορυφαίες» στιγμές των νεαρών διαιτητών, δυστυχώς για εμάς, όμως, όχι οι μόνες.

Ελπίζουμε το βίντεο του αγώνα να «διαφωτίσει» τις συγκεκριμένες φάσεις, αν και δύσκολα θα καταφέρει να αποτυπώσει μία διαιτησία που δεν είναι ότι απλά βρέθηκε σε κακή μέρα – αυτό, άλλωστε, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Μόνο ο τρόπος με τον οποίο ο διαιτητής έληξε άρον-άρον την αναμέτρηση, τα είπε όλα.

Όση πίκρα κι αν κουβαλάμε για την αντιμετώπιση που τύχαμε σήμερα, πάντως, δεν αξίζει να χαραμίσουμε άλλη φαιά ουσία. Κρίμα, μόνο, για τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών, που κόντρα στα πολλά προβλήματα κοίταξαν στα μάτια μια πολύ καλή ομάδα, τη 2η του πρωταθλήματος.

kanderakhs 8 play

Κρίμα και γιατί οι παίκτες του Απόλλωνα ήθελαν να αφιερώσουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα στον άτυχο Μάνο Κανδεράκη, που τραυματίστηκε σοβαρά στο φιλικό με το Ηράκλειο (...ακόμα περιμένουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης, έστω). Στην είσοδο των δύο ομάδων φορούσαν μπλουζάκι με το όνομά του και αυτό έδειξαν προς την κερκίδα, στην επίτευξη του 1-0.

Ήταν το 24ο λεπτό, όταν έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία ο Αλεξανδράκης αξιοποίησε μπαλιά-τρύπα του Σταμάτη και με καταπληκτική αίσθηση του χώρου και του χρόνου, πλάσαρε εύστοχα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Μέχρι τότε, μόνο ο Αθηναϊκός απειλούσε, έχοντας τρεις-τέσσερις πολύ επικίνδυνες πλαγιοκοπήσεις, που συνήθως κατέληγαν σε άστοχα τελειώματα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα δύο ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο, πριν βρουν τελικά το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα μας, που είχε την ατυχία να στερηθεί τον καταλυτικό Φώντα Σταμάτη από το 28o λεπτό, με τράβηγμα (;) στον δικέφαλο, επηρεάστηκε από τον τρόπο επίτευξης του 1-1 και δεν πατούσε καλά στις αρχές της επανάληψης, με αποτέλεσμα να δεχθεί και το 1-2 στο 58', έπειτα από παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά της επίθεσης και πλασέ από κοντά.

Σταδιακά, ωστόσο, το παιχνίδι ισορρόπησε, με τον Απόλλωνα να φτάνει μια ανάσα από το 2-2 στο 70': ο Οικονομόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έδωσε στον Αλεξανδράκη, το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε στη γραμμή από αμυνόμενο, με την μπάλα να στρώνεται στον Βλογιαννίτη, που όμως την έστειλε πάνω από το δοκάρι.

Ο Αθηναϊκός είχε κλειστεί, ο Απόλλωνας πίεζε και βρήκε στο 85' το γκολ που έψαχνε με τον Μπαλαχτσή, όμως με το... έτσι θέλω ο διαιτητής το ακύρωσε, εφευρίσκοντας κάτι δικό του. Στις διαμαρτυρίες απομακρύνθηκε από τον πάγκο ο γενικός αρχηγός Φίλιππος Κοτσαύτης, ακολουθώντας τη... μοίρα του φροντιστή Ηλία Μαρέντη, που είχε αποβληθεί στη λήξη του ημιχρόνου.

Χωρίς Κανδεράκη, πιθανότατα χωρίς Σταμάτη, με αμφίβολο τον Βλογιαννίτη και με τις άλλες γνωστές απουσίες (Ψάλλας, Παναγιώτου, Καλλιαμπάκος), η ομάδα μας καλείται να ξεπεράσει την αδικία και να γεμίσει μπαταρίες για την έναρξη του β' γύρου, που μας βρίσκει να υποδεχόμαστε την Κηφισιά, πρωτοπόρο και μεγάλο φαβορί για την άνοδο.

apollwn xalandriou athinaikos 2

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σύρακας, Βλάχος (52' Παπουτσής), Κουστουμπάρδης (82' Παγώνης), Κούκος, Κουτσογκίλας Ε., Αγκόλι, Σταμάτης (28' λ.τ. Κουτσογκίλας Π.), Μπαλαχτσής, Οικονομόπουλος, Στεργιώτης (60' Βλογιαννίτης), Αλεξανδράκης.

Ηighlights: Όλες οι φάσεις & τα γκολ

Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ της εντός έδρας αναμέτρησης του Απόλλωνα Χαλανδρίου με τον Αθηναϊκό: 

Πηγή: www.apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.