Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 16:22

Ο Αστικός Αγρός Χαλανδρίου ανοίγει τις πόρτες του

astikos agros xalandriou 21 1

Ο Αγρός ανοίγει τις πόρτες του αγρού στο Χαλάνδρι αλλά και τις πόρτες της συλλογικότητάς του σε νέα άτομα:

Ο Αστικός Αγρός Χαλανδρίου είναι μία αυτοοργανωμένη συλλογικότητα που, έτσι κι αλλιώς, πάντοτε ήταν ανοιχτή σε νέα μέλη αλλά οι εργασίες που καταπιανόμασταν μας έκαναν να έχουμε λιγότερο χρόνο για να προωθήσουμε αλλά και να εξηγήσουμε σε ενδιαφερόμενα άτομα για τον Αγρό.

Λειτουργεί μέσω των συνελεύσεών του και όποιος λαμβάνει μέρος σε αυτήν ανήκει στη συλλογικότητα. Προσπαθήσαμε όσο καιρό είμαστε σταθερά κάποια άτομα να αποφύγουμε την νοοτροπία του εθελοντισμού, που σημαίνει ότι κάποιος ξέρει και ο αγρός του ανήκει και κάποιος άλλος απλά έρχεται να προσφέρει αμισθή την εργασία του. Πιστεύουμε στην συν-υπευθυνότητα και στην συν-διαμόρφωση.

Ο Αγρός προσκαλεί άτομα που έχουν γνώσεις πάνω στην καλλιέργεια και θα μπορούσαμε έτσι μαζί να συνδιαμορφώσουμε πώς θέλουμε να είναι η καλλιέργεια της τροφής μας είτε δεν έχουν τέτοιες γνώσεις, όμως έχουν μεράκι να καταπιαστούν με αυτό και μέσω διαφωνιών, συμφωνιών και ψαξίματος να προκύψει τι θέλουμε λαμβάνοντας ισάξια μέρος στις αποφάσεις.

Στο παρελθόν έχουμε πειραματιστεί με διάφορες μεθόδους, ωστόσο είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις διαχείρησης και μορφής του Αγρού. Στηρίζουμε ότι μέσω της συλλογικής καλλιέργειας αντιστεκόμαστε στο σύστημα ελέγχου και δηλητηρίασης της τροφής μας και των σπόρων.

Την Κυριακή 21/1 (καιρού επιτρέποντος, αλλιώς θα γίνει 28/1) στις 12 έρχεστε στον Αστικό Αγρό (Σίφνου και Γαρυττού, Χαλάνδρι) και φέρνουμε όλοι το κατιτίς μας και τρώμε μαζί και γνωριζόμαστε, συνδιαμορφώνουμε, γιορτάζουμε.

Πηγή: astikosagrosx.wordpress.com

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.