Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 02:29

"Ανοιξιάτικη" η πρώτη εβδομάδα της αποκριάς στο Χαλάνδρι

spring weather 29 1

Με "ανοιξιάτικες" συνθήκες προβλέπεται να κυλήσει η πρώτη εβδομάδα της αποκριάς στην περιοχή του Χαλανδρίου. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά, για τα δεδομένα της εποχής επίπεδα, ξεπερνώντας, τους 15°C σε καθημερινή βάση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο, η θερμοκρασία θα πέφτει σημαντικά προσεγγίζοντας, τις πρωινές ώρες, τους 5°C, περίπου. Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, η υγρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, ευνοώντας την ανάπτυξη αχλύος (θολούρας) και τοπικών ομιχλών, κυρίως γύρω από τα πάρκα της περιοχής.

Επίσης, οι συνθήκες είναι αρκετά ευνοϊκές για την ανάπτυξη "νέφους" και την εκδήλωση αιθαλομίχλης κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αξίζει να σημειωθεί, πως το Χαλάνδρι, λόγω της θέσης του σε σημείο που συγκλίνουν οι αύρες της Πεντέλης και του Υμηττού, εγκλωβίζει αρκετά εύκολα την ατμοσφαιρική ρύπανση και είναι από τις πιο ευάλωτες στην αιθαλομίχλη, περιοχές, των βορείων προαστίων.

Μεταβολή του καιρού, προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής και, κυρίως, το Σαββατοκύριακο, με αυξημένη συννεφιά, παροδικές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Μην ξεχάσετε πως την Τετάρτη, θα λάβει χώρα ένα σπάνιο αστρονομικό γεγονός, καθώς θα συνδυαστεί, η "υπερπανσέληνος" η οποία θα είναι κατά 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μία συνηθισμένη πανσέληνο, με έκλειψη σελήνης, γεγονός το οποίο εμφανίζεται περίπου κάθε 150 χρόνια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες προβλέπονται ευνοϊκές ώστε το σεληνόφως να κυριαρχήσει, δίνοντας έναν "μαγικό" τόνο στην περιοχή μας.

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής/προγνώστης καιρού - Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.