Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 13:25

Με εναλλαγές, η νέα εβδομάδα, στο Χαλάνδρι

weather 11 6 xalandri

Έπειτα από την καταιγίδα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, η οποία δρόσισε τις συνοικίες και ξεδίψασε, εν μέρει, τα πάρκα της περιοχής του Χαλανδρίου, το Μελτέμι, πήρε τα ηνία, καθιστώντας τον καιρό γενικά αίθριο και ξηρό, διατηρώντας τη θερμοκρασία σε δροσερά επίπεδα και χαρίζοντας έντονη διαύγεια στην ατμόσφαιρα.

Οι συνθήκες αυτές, προβλέπεται να συνεχιστούν και την Τρίτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και να φτάνει τους 30°C. Από το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, το Μελτέμι αναμένεται να εξασθενίσει και την Τετάρτη, οι άνεμοι να πνέουν γενικά ασθενείς, η θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο φτάνοντας τους 32°C και η υγρασία να κυμαίνεται σε πιο υψηλά επίπεδα.

Από την Πέμπτη, αναμένεται μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικό την επικράτηση ασταθών συνθηκών, που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη νεφώσεων και την εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, κυρίως κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Ωστόσο, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι σημαντικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει σημαντική μεταβολή.

Όπως όλα δείχνουν, με άστατο καιρό αναμένεται να κυλήσει το Σαββατοκύριακο ενώ η πιθανότητα καταιγίδων είναι αυξημένη, και μάλιστα δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικά έντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν αναμένεται να ξεπερνάει τους 30°C.

Καλή εβδομάδα! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.