Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο ΣΒΑΠ σε ημερίδα για την Ενεργειακή Ανακαίνιση Δημοσίων Κτιρίων

on .

hmerida sisma

Συμμετοχή του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων στην ημερίδα «Ενεργειακή Ανακαίνιση Δημοσίων Κτιρίων - Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - Πρόγραμμα SISMA

Τις ενέργειες του Συνδέσμου, για την εξοικονόμηση ενέργειας και προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παρουσίασε ο Γ. Γραμματέας του Σ.Β.Α.Π., κ. Π. Καμάρας στην ημερίδα, που διοργάνωσε το ΚΑΠΕ, στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος SISMA, στο οποίο το ΚΑΠΕ είναι εταίρος και ο ΣΒΑΠ μετέχει ως υποστηρικτής.

Το πρόγραμμα SISMA (INTERREG) αφορά στη δημιουργία ενός θεσμικού εργαλείου, με τη συμβολή των εταίρων φορέων από Ιταλία, Σλοβενία και άλλες χώρες, που στόχο έχει την υποστήριξη για την χρηματοδότηση επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στα δημόσια κτίρια.

Στην ημερίδα παρουσιάσθηκαν, από εξειδικευμένους τεχνοκράτες, καλές πρακτικές από χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης στην Ευρώπη, από διάφορα προγράμματα όπως IMPULSE, ENERFUND κ.λπ., όπως και το έργο EMPOWERING που αφορά στην ενδυνάμωση των Δημοτικών Αρχών στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών για τη βιώσιμη ενέργεια.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π. κ. Γιώργος Κουράσης.

kamaras sisma