Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 21:29

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός στο Χαλάνδρι

weather 18 6

Καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις έχουν έντονο χαρακτήρα και συνοδεύονται από ραγδαία βροχόπτωση, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις, εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Αίτιο για την επικρατούσα αστάθεια, αποτελεί η εγκατάσταση υγρών και ασταθών αερίων μαζών, στα πλαίσια ευρύτερης διαταραχής ανώτερης τροπόσφαιρας η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, με αποτέλεσμα την επικράτηση ευνοϊκών, για την εκδήλωση καταιγίδων, συνθηκών.

Η αστάθεια συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα, και αύριο Τρίτη, με τη συννεφιά, κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες να πυκνώνει σημαντικά και να δίνει καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι αρκετά πιθανό να επηρεάζουν και την πόλη του Χαλανδρίου. Παράλληλα, η θερμοκρασία διατηρείται σε δροσερά επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 28°C και τις ελάχιστες κοντά στους 20°C, ενώ η υγρασία θα είναι αυξημένη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, η αστάθεια θα περιοριστεί, θα είναι όμως και πάλι παρούσα, ευνοώντας, την ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων οι οποίες, δεν αποκλείεται και πάλι να δώσουν βροχές ή/και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Παράλληλα, θα επικρατήσει μέτριας έντασης βόρειο ρεύμα το οποίο θα περιορίσει την υγρασία.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η αστάθεια, αν και περιορισμένη, θα διατηρηθεί την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και διαστήματα με συννεφιά, κυρίως κατά τη διάρκεια του απογεύματος, ενώ και πάλι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης βροχών/καταιγίδων περιορισμένης διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, θα ξεπερνάει κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, τους 30°C.

Καλή εβδομάδα!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.