Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:27

Εκπαιδευτικοί Ορίζοντες: Καθημερινή μελέτη σχολικών μαθημάτων και Δημιουργική Γραφή κάθε Σάββατο

orizondes arthro 6 9

Εκπαιδευτικοί Ορίζοντες στο Χαλάνδρι:

Καθημερινή μελέτη των σχολικών μαθημάτων και

Δημιουργική Γραφή κάθε Σάββατο: 10 ερωτήσεις. 

Τι ακριβώς είναι η μελέτη σχολικών μαθημάτων;

Στους Εκπαιδευτικούς Ορίζοντες το κέντρο μελέτης αφορά μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Τα παιδιά έρχονται για 2 ώρες κάθε μέρα και προετοιμάζονται στα μαθήματα της επόμενης μέρας με τη βοήθεια φιλολόγου και μαθηματικού.

Οι μαθητές προετοιμάζονται σε όλα τα μαθήματα;

Ακριβώς! Φροντίζουμε ο μαθητής να ολοκληρώνει όλα του τα μαθήματα, ώστε όταν φεύγει από το μάθημα να έχει ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ο μαθητής μαθαίνει να δουλεύει μόνος του;

Φυσικά! Στην καθημερινή μελέτη ο μαθητής δεν παίρνει λυμένες τις ασκήσεις του. Οι καθηγήτριες τον καθοδηγούν όπου χρειάζεται, του λύνουν απορίες και βεβαιώνονται για την κατανόηση και την αφομοίωση της γνώσης.

Το παιδί μου έχει κενά από προηγούμενες τάξεις. Θα μπορέσει να τα καλύψει στην καθημερινή μελέτη;

Στους Εκπαιδευτικούς Ορίζοντες στόχος μας δεν είναι μόνο να πηγαίνει διαβασμένο το παιδί στο σχολείο, αλλά να μαθαίνει. Για τον λόγο αυτό, όταν εντοπίζουμε αδυναμίες ή κενά φροντίζουμε να τα καλύπτουμε με επαναλήψεις και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Το παιδί μου έχει μαθησιακές δυσκολίες. Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην καθημερινή μελέτη ή χρειάζεται κάτι πιο εξειδικευμένο;

Η μελέτη που προσφέρουμε είναι ιδανική για όλα τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Όλες οι καθηγήτριες του χώρου έχουμε μεγάλη εμπειρία και κατάρτιση τόσο στον εντοπισμό όσο και στην μέθοδο διδασκαλίας που ταιριάζει σε κάθε παιδί, ανάλογα με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, τα τμήματα είναι ολιγομελή κι αυτό μας επιτρέπει να αφιερώνουμε στο κάθε παιδί αρκετό χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες του. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις για την βελτίωση επίδοσης του κάθε παιδιού.

Τι είναι η Δημιουργική Γραφή;

Η δημιουργική γραφή είναι η συγγραφή κειμένων λογοτεχνικού περιεχομένου.

Γιατί να κάνει ένας μαθητής Δημιουργική Γραφή;

Η Δημιουργική Γραφή είναι ένας ευχάριστος, παιχνιδιάρικος και δημιουργικός τρόπος, με τον οποίο το παιδί μαθαίνει να εκφράζεται, να διατυπώνει τις σκέψεις και τα όνειρά του, να διαβάζει βιβλία, να προβληματίζεται για τον κόσμο και να χτίζει την αυτοπεποίθησή του.

Πώς τα πετυχαίνει όλα αυτά η Δημιουργική Γραφή;

Στη διάρκεια του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής διαβάζουμε ένα σωρό ευχάριστα και ενδιαφέροντα κείμενα, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα του κάθε τμήματος. Μαθαίνουμε να γράφουμε όλα τα λογοτεχνικά είδη (ποίημα, παραμύθι, διήγημα, τραγούδι, μύθο, χαϊκού). Τα παιδιά δημιουργούν ιστορίες και ήρωες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που ζουν είτε σε φανταστικά βασίλεια είτε στη σύγχρονη κοινωνία. Τέλος, μαθαίνουν να δέχονται και να ασκούν κριτική, αφού όλα τα κείμενα που γράφουμε τα διαβάζουμε και τα σχολιάζουμε μέσα στην τάξη.

Πόσο κοστίζει;

Οι Εκπαιδευτικοί Ορίζοντες είναι ένα φροντιστήριο που δεν δημιουργήθηκε με επιχειρηματικά κίνητρα. Η αγάπη για τη διδασκαλία και τα παιδιά μάς ώθησε στη δημιουργία ενός χώρου, όπου κάθε παιδί θα βρίσκει αυτό που χρειάζεται.

Για τον λόγο αυτό οι τιμές μας είναι εξαιρετικά χαμηλές, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους παρέχουμε έκπτωση σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους και πολύτεκνους.

Πού θα σας βρούμε;

Θα μας βρείτε καθημερινά 10:00-21:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

Γυφτοπούλου 10 (πρώην Μεσολογγίου), Χαλάνδρι, Β' όροφος
τηλ.: 211-1131096
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.orizontes.org
Facebook: Εκπαιδευτικοί Ορίζοντες, Instagram: ekp.orizontes

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.