Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 21:07

Μετρό Χαλανδρίου και Δ. Πλακεντίας: Αντιδράσεις για νέους χώρους στάθμευσης επί πληρωμή

metro xalandri

Την έντονη αντίδραση του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντόπευκου - Παραδείσου - Πευκακίων Αγίας Παρασκευής προκάλεσε η πληροφορία ότι η «Αττικό Μετρό» πρόκειται να δημιουργήσει νέους χώρους στάθμευσης επί πληρωμή κοντά στους σταθμούς Μετρό Χαλανδρίου και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο Σύλλογος σε ψήφισμά του εκφράζει φόβους ότι αν γίνει πράξη αυτό, ο ήδη βεβαρυμένος κυκλοφοριακός φόρτος στην περιοχή, λόγω της στάθμευσης καθημερινά εκατοντάδων αυτοκινήτων επιβατών του Μετρό, θα επιδεινωθεί δραματικά.

Το κείμενο είναι το ακόλουθο:

«Η λειτουργία των δύο σταθμών του ΜΕΤΡΟ (Χαλανδρίου & Δ. Πλακεντίας) στη γειτονιά μας, χωρίς την πρόβλεψη των απαραίτητων θέσεων στάθμευσης, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά μας.

Η μεγάλη προσέλευση Ι.Χ. από άλλες περιοχές με σκοπό την πολύωρη και ολοήμερη πολλές φορές στάθμευση στους γύρω δρόμους, έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας.

Η οδός Γαρυττού έχει γίνει απροσπέλαστη για τους πεζούς, γιατί σε όλα τα πεζοδρόμια είναι σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» προκειμένου να εξασφαλίσει επιπλέον οικονομικούς πόρους για την αύξηση των εσόδων της, πρόκειται να προβεί σε μίσθωση του μέχρι τώρα ΔΩΡΕΑΝ χώρου στάθμευσης της Δ. Πλακεντίας και επίσης του οικοπέδου, που βρίσκεται δίπλα στο Σταθμό Χαλανδρίου για την δημιουργία και εκεί χώρου στάθμευσης!

Εάν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, η προοπτική για την περιοχή είναι δραματική.

Η κατάσταση θα γίνει αφόρητη.

ΖΗΤΑΜΕ:

Από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής:

1. Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση του πολύχρονου αιτήματός μας για ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ με προσδιορισμό θέσεων για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

2. Να ζητήσει την οικονομική συμμετοχή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την υλοποίηση της ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ και των απαραίτητων έργων.

3. Να συμπαραταχθεί ενεργά και δραστήρια στην υποστήριξη των αιτημάτων μας.

Από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ:

  • Να ανακαλέσει την απόφασή της και να συνεχίσει την παραχώρηση για ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ, του χώρου στον Σταθμό Χαλανδρίου και στον Σταθμό Δ. Πλακεντίας, για την εξυπηρέτηση των επιβατών-πελατών της του ΜΕΤΡΟ,

Αν όχι,

  • Να ανακαλέσει την απόφασή της ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι να υλοποιηθούν παράλληλες δράσεις αποφόρτισης της περιοχής από την πελατεία της που έχει κάνει free parking όλους τους δρόμους της περιοχής.
  • Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην αναμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης, με φυτά και δένδρα, για την μείωση της θερμοκρασίας από την υπερθέρμανση και αντανάκλαση της λαμαρίνας των αυτοκινήτων.

Μετά από τα παραπάνω, καλούμε τους Δημάρχους Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου να συμπαρασταθούν στα αιτήματά μας».

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.