Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 09:53

Συνεχίζεται η αστάθεια στο Χαλάνδρι

astatheia xalandri

Μία μόλις εβδομάδα μετά τη σφοδρή καταιγίδα που επηρέασε την περιοχή του Χαλανδρίου, την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, νέες καταιγίδες εκδηλώθηκαν από την αρχή της εβδομάδας που διανύουμε, με την πιο αξιόλογη, για το Χαλάνδρι, να είναι αυτή που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της 19ης Ιουνίου, και σε κάποια τμήματα της πόλης έδωσε παροδικά έντονα φαινόμενα.

Οι ασταθείς συνθήκες, περιορίζονται, επιμένουν όμως και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που σημαίνει πως αν και ο καιρός θα ξεκινάει ηλιόλουστος στο προάστιο, κατά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτύσσονται νεφώσεις και είναι πιθανό και πάλι να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, σε κάποιες από τις επόμενες ημέρες. Η πιθανότητα εμφανίζεται μεγαλύτερη για το απόγευμα της Πέμπτης και του Σαββάτου.

Κατά τα άλλα, οι άνεμοι, μέχρι και την Κυριακή, θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε "φυσιολογικές για την εποχή" τιμές, με τις μέγιστες να προσεγγίζουν τους 30°C και τις ελάχιστες κοντά τους 20°C.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προάστιο του Χαλανδρίου, είναι από τα δροσερά προάστια του λεκανοπεδίου, καθώς επηρεάζεται εύκολα από το δροσερό Μελτέμι που εισέρχεται από τον αυχένα Υμηττού-Πεντέλης. Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των θερμοκρασιών σε ανεκτά επίπεδα, παίζει η βλάστηση που υπάρχει στα άλση και τους κήπους της πόλης και βέβαια, το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται (περίπου 200μ. από το ύψος της θάλασσας). 

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.