Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 15:23

Ενημέρωση "Αλκαλική Διατροφή & Ανοσοποιητικό σύστημα" στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθήνας

hmerida voreios tomeas

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Σοφίας Κορωναίου διοργανώθηκε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Αλκαλική Διατροφή & Ανοσοποιητικό σύστημα» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΒΤΑ και της ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής».

Η Προϊσταμένη της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΒΤΑ, κα Αικατερίνη Τσιρώνη (Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ- Υγιεινολόγος) ενημέρωσε για τη σημασία της αλκαλικής διατροφής στη διασφάλιση της υγείας, αναφέρθηκε σε παραδείγματα καλών ή μη διατροφικών συνδυασμών αλλά και το κατά πόσο οι διατροφικές επιλογές θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η σφαιρική ενημέρωση όλων των πολιτών πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία και αυτή τη φορά η ημερίδα αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα. Όλα όσα ακούσαμε μας έδωσαν αφορμή για να προβληματιστούμε και στη συνέχεια στο μέτρο του δυνατού να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες στην καθημερινότητά μας προκειμένου να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας, Σοφία Κορωναίου.

Παρούσα στην ενημερωτική ημερίδα και η πρόεδρος ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής», Χριστίνα Νομικού, η οποία επεσήμανε την ανάγκη τέτοιων πρωτοβουλιών και κάλεσε τους παριστάμενους να λάβουν μέρος στη «2η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, την Δευτέρα 22 Ioυλίου 2019 (09:00-13:00) στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» με στόχο την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των ογκολογικών ασθενών.

aimodosia voreios tomeas

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.