Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 16:25

Σε “δόσεις” ο Χειμώνας στο Χαλάνδρι

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η "μάχη του Χιονιού", χάθηκε στο "παρά τρίχα" για την πόλη του Χαλανδρίου την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι θερμοκρασίες που επικράτησαν ήταν εν τέλει ελαφρώς υψηλότερες από αυτές που προβλεπόντουσαν σύμφωνα με τα προγνωστικά μας μοντέλα, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να περιοριστούν από το ύψος της Κηφισιάς και πάνω και να μην καταφέρουν να φτάσουν στην πόλη.

Έπειτα από τη σύντομη ψυχρή εισβολή η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή άνοδο και η εβδομάδα που τελειώνει κύλησε με "ανοιξιάτικες" συνθήκες και θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 15°C. Ελαφρά μεταβολή σημείωσε ο καιρός την Πέμπτη, με χαρακτηριστικά τη στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς και την πτώση της θερμοκρασίας ενώ σήμερα, Παρασκευή, ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό που οργανώνεται στην Αδριατική, έχει καταστήσει τον καιρό στην πόλη μας γενικά νεφελώδη και θα μας φέρει αρκετές βροχές τη νύχτα και αύριο.

Πιο αναλυτικά, τη νύχτα του "Αγίου Βαλεντίνου", οι νεφώσεις θα πυκνώσουν περισσότερο και θα σημειωθούν παροδικές βροχές και, ενδεχομένως, πρόσκαιρη καταιγίδα.

Το Σάββατο 15/2, θα κυλήσει με κλειστό και ανεμώδη καιρό, με παροδικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, με τη μέγιστη το μεσημέρι στους 10-12°C.

Την Κυριακή 16/2, ο καιρός θα ανοίξει σταδιακά, αλλά ο βοριάς θα διατηρηθεί, με τάση εξασθένισης και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά η αίσθηση της ψύχρας θα είναι αισθητή.

Από τη Δευτέρα 17/2 μέχρι και την Τετάρτη 19/2, ο καιρός στην πόλη θα είναι "ανοιξιάτικος" με τους ανέμους να εξασθενούν, την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και τη θερμοκρασία να ξεπερνάει, τα μεσημέρια τους 15°C.

Από την Πέμπτη 20/2, σύμφωνα με τα προγνωστικά μας στοιχεία είναι πολύ πιθανό να έχουμε μεταβολή του καιρού, η οποία σε πρώτη φάση θα γίνει αισθητή με την επικράτηση αυξημένης συννεφιάς, την εκδήλωση βροχών και την πτώση της θερμοκρασίας και σε δεύτερη φάση, ενδεχομένως, με την επικράτηση βορείων ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα. Η μεταβολή αυτή ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας περιόδου "βαρυχειμωνιάς" η οποία είναι πιθανό να λάβει χώρα κατά το 3ο δεκαήμερο του μήνα, είναι όμως πολύ νωρίς για λεπτομέρειες καθώς τα προγνωστικά στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρα για την περίοδο εκείνη!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.