Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 02:29

Επανένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Ανακοίνωση του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) αναφορικά με την επανένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στον Σύνδεσμο:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Αμαρουσίου για την επανένταξή του στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την εμπεριστατωμένη εισήγησή του και τους συναδέλφους του Δ.Σ., που πλειοψήφησαν στην πρότασή του.

Οι σκοποί ίδρυσης του ΣΒΑΠ, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δικαιώνουν την αναγκαιότητα ύπαρξής του, αφού η ραγδαία υποβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος των Δήμων μας επιβάλλει συνέργειες των ΟΤΑ και των φορέων τους.

Είναι σίγουρο ότι με την επανένταξη του Δήμου Αμαρουσίου μετά και την προσθήκη του Δήμου Παιανίας, οι 16 πλέον Δήμοι του Συνδέσμου (27 ΟΤΑ προ Καλλικράτη) μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν από κοινού περισσότερες δράσεις και Προγράμματα που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεών τους.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι οιαδήποτε κριτική στο έργο του ΣΒΑΠ των τελευταίων χρόνων είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να βασίζεται σε σωστή ενημέρωση για τα πεπραγμένα του, ως και τις πραγματικές δυνατότητες (θεσμικές, οικονομικές, λειτουργικές) του Διαδημοτικού μας Συνδέσμου».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.