Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 07:10

Προστατευτική περίφραξη με πλέγμα στηριγμένο σε μπετόβεργες στο 14ο Δημοτικό Χαλανδρίου!

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στη σχολική κοινότητα του 14ου Δημοτικού και του 11ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου λόγω εργασιών στο σχολικό προαύλιο:

Ανάστατη είναι η σχολική κοινότητα του 14ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου από την Τετάρτη το πρωί όταν αντίκρισαν μέσα στο προαύλιο μηχανήματα έργων και τεχνίτες να πραγματοποιούν εργασίες. Οι εργασίες, που γίνονται από εργολάβο της ΚΤΥΠ, αφορούν την εγκατάσταση ενός (ακόμη) οικίσκου για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του 11ου Νηπιαγωγείου που προκύπτουν από την καθιέρωση του υποχρεωτικού διετούς Νηπιαγωγείου. Να σημειώσουμε ότι αυτός ο οικίσκος υποτίθεται ότι έπρεπε να έχει εγκατασταθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και προξενεί εύλογη απορία γιατί αυτές οι εργασίες γίνονται τώρα, παράλληλα με τα μαθήματα του σχολείου και όχι κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Όπως προκύπτει δεν είχε προηγηθεί καμία συνεννόηση με το σχολείο και το χειρότερο ήταν ότι δεν είχε ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας (περίφραξη) του χώρου που γίνονταν οι εργασίες. Μόνο μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες της σχολικής κοινότητας οι αρμόδιοι εδέησαν να τοποθετήσουν αυτό το πορτοκαλί πλέγμα στηριγμένο σε μπετόβεργες που παριστάνει την προστατευτική περίφραξη και είναι εντελώς εκτός των προδιαγραφών του συγκεκριμένου έργου που προβλέπει περίφραξη με πετάσματα γαλβανισμένης λαμαρίνας. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εργασιών ξηλώθηκαν και οι βρύσες στου σχολείου χωρίς να έχει ληφθεί πρόνοια από πού θα πίνουν νερό τα παιδιά.

Περιμένουμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που από την πρώτη στιγμή έχει επιληφθεί και έχει προσπαθήσει να διευθετήσει την όλη κατάσταση, να αξιώσει από τους αρμοδίους να εγκατασταθεί άμεσα η ασφαλής περίφραξη που επιβάλλεται από τις προδιαγραφές.

Επαναλαμβάνουμε, τέλος, την πάγια και από καιρό διατυπωμένη δημοσίως θέση μας ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης δεν λύνεται με κοντέινερ, αλλά με ένα γενναίο πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών μονάδων.

Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.