Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:26

“Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης”: Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αδέσμευτη

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, αναφορικά με την "σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση": 

Ο συνδυασμός «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αδέσμευτη κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο και αυτονόητο για πολλούς.

Σχετικά με το ψήφισμα (κατά πλειοψηφία) του Δ.Σ. του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου για την πρόσφατη διάταξη του Υπουργείου Παιδείας με βάση τον νόμο 4686/2020 για «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» «χρήση κάμερας» μέσα στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, το οποίο συζητήθηκε στις 20 Μαΐου 2020.

Ο συνδυασμός μας δεν ψήφισε το προτεινόμενο από τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου κείμενο. Σεβόμενος κάθε ελληνική και διεθνή νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς και την εκπαιδευτική διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελλάδας, δεν τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης καμερών στις αίθουσες των σχολείων.

Όταν συζητούνταν το σχετικό κείμενο στο Δ.Σ. τα γεγονότα μας είχαν ξεπεράσει όλους!

  • Από το αρμόδιο Υπουργείο είχαν δοθεί οι σχετικές οδηγίες.
  • Η όλη διαδικασία ήταν ήδη στα χέρια των εκπαιδευτικών αλλά και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων τους οποίους τιμούμε και εμπιστευόμαστε.
  • Τα σχολεία ήδη δεν εφάρμοσαν το livestreaming εφόσον η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών που είναι «όμηροι» του κράτους τα τελευταία 15 χρόνια!

Η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη. Λέμε ΟΧΙ σε κομματικές σκοπιμότητες!

Δεν μπορούμε να μπούμε σε λογικές που ακούστηκαν από μέλη της διοίκησης του Δήμου, όπως για παράδειγμα ότι η χορηγία tamplets από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε 2.500 σχολικές μονάδες (Γυμνάσια και Λύκεια) θεωρήθηκε «κατακριτέα» αλλά και σε αναχρονιστικές απόψεις σχετικά με την εκπαίδευση εξ αποστάσεως και τη χρήση της νέας τεχνολογίας!!

Παναγιώτης Βάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Επικεφαλής του συνδυασμού «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης»

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.