Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 09:08

Χαλάνδρι: Με έντονα καιρικά φαινόμενα “φεύγει” ο Μάιος

Ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία εγκαθίσταται στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, έχει ήδη μεταβάλλει τον καιρό στην χώρα μας και, κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, αναμένεται να προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Στην περιοχή του Χαλανδρίου, η καταιγίδα που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, είναι το "προοίμιο" μίας περιόδου καταιγίδων η οποία προβλέπεται να διαρκέσει περίπου μέχρι και τα τέλη του μήνα και στα πλαίσια της οποίας θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Την Τρίτη, παρά το γεγονός πως η ημέρα ξημερώνει με αρκετά ανοιχτό καιρό, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται παροδικά να έχουν έντονο χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει άνοιγμα.

Από την Τετάρτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι άστατος με διαστήματα ηλιοφάνειας και διαστήματα βροχών και καταιγίδων. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενώ τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρούν και ο καιρός θα παρουσιάζει άνοιγμα.

Τόσο την Τρίτη όσο και τις επόμενες ημέρες, οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι παροδικά ισχυρές και να συνοδεύονται από ραγδαία βροχόπτωση και χαλαζοπτώσεις ενώ είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε ευάλωτες περιοχές. Καλό θα είναι να υπάρχει σχετική ετοιμότητα σε ευάλωτες στις πλημμύρες περιοχές και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που υπάρχει ιστορικό πλημμυρικών φαινομένων κατά τα τελευταία χρόνια.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.