Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 14:08

Mindset: Μια διαφορετική εμπειρία εκπαίδευσης, στο Χαλάνδρι

Mindset: η νοοτροπία, το σύνολο των αντιλήψεων και των στάσεών μας...

Το παιδί αποτελεί μία μοναδική, εξελισσόμενη προσωπικότητα που αναπτύσσεται μέσα σε ένα εξίσου μοναδικό και δυναμικό περιβάλλον, την οικογένεια. Δουλεύουμε με παιδιά και τις οικογένειές τους ακολουθώντας την ολιστική προσέγγιση, σεβόμενοι τη μοναδικότητά τους αλλά και τον δυναμικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Fulfill the potential: Δουλεύοντας με κάθε παιδί ξεχωριστά, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα ισχυρά χαρακτηριστικά - δυνατότητες, να τα καλλιεργήσουμε και να τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο.

Σκοπός μας είναι πάντα, το παιδί, να τα καταφέρνει όσο το δυνατόν καλύτερα στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον στο οποίο ζει και δραστηριοποιείται αλλά ταυτόχρονα, να είναι ευτυχισμένο, αυτόνομο και αποτελεσματικό. Επιπλέον, για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, είναι πολύ σημαντικό να το υποστηρίξουμε να ανακαλύψει τους τρόπους που μπορεί να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί.

Υπηρεσίες: To Mindset είναι ένας χώρος υποστήριξης μαθητών και γονέων.

Το Mindset υποστηρίζει τους μαθητές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους. Η εκπαιδευτική μας φιλοσοφία έχει στον κέντρο της το παιδί - τον μαθητή.

Στο Mindset υποστηρίζονται:

  • Μαθητές του δημοτικού σχολείου μέσα από την εξατομικευμένη μελέτη που θέλουν να εργάζονται σε έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο έχοντας δίπλα τους έμπειρους εκπαιδευτικούς.
  • Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες οργανώνοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης και υποστήριξης του μαθητή με σκοπό να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του. Οι στόχοι προσδιορίζονται έπειτα από αξιολόγηση των δυσκολιών του μαθητή, το υλικό σχεδιάζεται αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες του και η πρόοδός του ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Mindset υποστηρίζει τους γονείς να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Πολύ συχνά οι γονείς χρειάζονται βοήθεια για να κατανοήσουν το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού τους και τις διαφορετικές ανάγκες του σε κάθε φάση της ανάπτυξής του. Άλλες φορές πάλι, μερικές συμβουλές για την οργάνωση της καθημερινότητας, τις σχολικές του υποχρεώσεις αλλά και την υποστήριξή του αλλάζουν κατευθείαν τη δυναμική της οικογένειας και καταπραΰνουν την όποια ένταση είχε δημιουργηθεί. Συχνά, οι προσδοκίες των γονέων, οι αυξημένες απαιτήσεις της εποχής και οι πολλές υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να οργανώσουμε με ψυχραιμία την καθημερινότητα των παιδιών με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να μοιάζει δυσλειτουργική.

Οι Σχολές Γονέων που διοργανώνονται κάθε Σάββατο 16:00 με 17:30 στο Mindset μπορούν να υποστηρίξουν τους γονείς να κατανοήσουν τα παιδιά τους, να συνδεθούν μαζί τους ουσιαστικά και να βιώσουν μία πιο ευχάριστη εμπειρία γονεϊκότητας.

Στο Mindset τα απογεύματα οργανώνονται εργαστήρια καλλιέργειας δεξιοτήτων που ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν τα παιδιά στην προσωπική έκφραση, στην κατανόηση, στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

  • Αγγλικά μέσα από βιωματικό παιχνίδι: Τα Αγγλικά αποτελούν τη γλώσσα επικοινωνίας της ομάδας! Τα παιδιά εκφράζονται, δημιουργούν, παίζουν και επικοινωνούν χρησιμοποιώντας ως κώδικα επικοινωνίας τα Αγγλικά... Το εργαστήρι Αγγλικών απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να τεθούν οι βάσεις της γλώσσας και να αφομοιωθούν με τρόπο φυσικό για τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι και το βίωμα.
  • Μουσικοκινητική: Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και σε παιδιά των πρώτων τάξεων της πρωτοβάθμιας παιδείας. Αποτελεί τη βάση, για τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών. Έχει στόχο να φέρει το παιδί σε επαφή με τον ρυθμό, τη μελωδία και μέσω των μουσικών παιχνιδιών, του αυτοσχεδιασμού, της κίνησης, της φαντασίας και της ομαδικής δημιουργίας να αναπτύξει την αίσθηση του συγχρονισμού, την αυτοσυγκέντρωση και τον αυτοέλεγχο.
  • Θεατρικό Παιχνίδι: Ένα εργαστήρι που στοχεύει στην καλλιέργεια της έκφρασης αξιοποιώντας πολλά μέσα και τεχνικές. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αισθήσεις και συναισθήματα, αλληλοεπιδρούν, εκφράζονται δημιουργούν, εξελίσσονται και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.

To Mindset απευθύνεται σε όλους, στον καθένα από εμάς που θέλει να προσφέρει στο παιδί του αλλά και στον εαυτό του μία διαφορετική εμπειρία εκπαίδευσης. Το Mindset είναι εδώ για να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες του κάθε μαθητή - fulfill the potential. Η κάθε υγιής προσωπικότητα έχει τις δυσκολίες και τις δυνατότητές της. Η αίσθηση του «δυσκολεύομαι» ή του «τα καταφέρνω» είναι θέμα οπτικής - Mindset!

 

Μαρία Κοκκινιώτη
Εκπαιδευτικός - Ειδική Παιδαγωγός

Ανδρέα Γκίνη 4, 152 33 Χαλάνδρι (χάρτης)
τηλ. 216 939 1038
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.mindset.edu.gr
facebook: Mindset Education GR
instagram: mindset_edu

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.