Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 21:15

“Χαλάνδρι Ενάντια”: Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών “Χαλάνδρι Ενάντια” για τη χθεσινή παρέμβαση στο Κ.Υ. Χαλανδρίου, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Μέρας Δράσης της ΟΕΝΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την αναστολή λειτουργιών του Κ.Υ. της πόλης:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η Πρωτοβουλία μας οργάνωσε, την Τετάρτη 3/2, στα πλαίσια της ημέρας Δράσης της ΟΕΝΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, παρέμβαση στο Κ.Υ. Χαλανδρίου, με συμμετοχή του δημοτικού μας συμβούλου Σωτήρη Λαπιέρη.

Στο Χαλάνδρι, η παρέμβαση μας αφορούσε και την μετατροπή του Κ.Υ. Υγείας της πόλης σε εμβολιαστικό κέντρο, που θα συνοδευτεί με αναστολή μιας σειράς λειτουργιών και υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δείκτης του μπάχαλου του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ είναι ότι ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λειτουργίες που θα ανασταλούν!

Η Πρωτοβάθμια Υγεία δεν είναι μόνο για συνταγογράφηση και δεν μπορεί να μετατραπεί σε αμιγώς εμβολιαστική βαθμίδα!

Πρέπει να ριχτεί στην μάχη της πανδημίας με ενίσχυση προσωπικού και υποδομών ώστε:

  • Να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία.
    Να μην επαναληφθούν τα λάθη του φθινοπώρου, με τα νοσοκομεία να μετατρέπονται σε "μονοθεματικά" COVID, με αποτέλεσμα μια αλλά νοσήματα να μένουν χωρίς παρακολούθηση και θεραπεία.
  • Να συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συστηματική παρακολούθηση ασθενών COVID και η έγκαιρη διάγνωση τυχόν επιβαρύνσεων, διασφαλίζει την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση για να μην φτάνουν οι ασθενείς στην νοσοκομειακή νοσηλεία από την μια μέρα στην άλλη.
  • Να αποτελέσουν τα Κ.Υ., κέντρα επιτήρησης της πανδήμιας στο εσωτερικό της κοινότητας. Η ενίσχυση της δυναμικότητας σε τεστ, η συντεταγμένη τυχαία δειγματοληψία σε χώρους μαζικού συγχρωτισμού (σχολεία, χώροι εργασίας), καθώς και η έγκαιρη διάγνωση από τα ιατρεία COVID των Κ.Υ. θα συμβάλλει στην ταχύτερη ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων ώστε να περιοριστεί η πανδημία

Τα εμβολιαστική κέντρα σε επίπεδο κοινότητας είναι αναγκαία.

Δεν γίνεται όμως να συνεχίσει η τακτική της κυβέρνησης, όπου για να λειτουργήσει κάτι, σταματάει να λειτουργεί κάτι άλλο!

  • Ενίσχυση τώρα της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με προσωπικό και υποδομές!
  • Να μην ανασταλούν λειτουργίες του Κ.Υ. Χαλανδρίου ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση του λαού σε δωρεάν δημόσια υγεία!

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα (3/2) στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, το οποίο έχει το ελάχιστο χρέος να παρέμβει για το ζήτημα στο Υπ. Υγείας και στην 2η ΥΠΕ. 

Σωτήρης Λαπιέρης
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Πρωτοβουλία Πολιτών
“Χαλάνδρι ΕΝΑΝΤΙΑ”

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.