Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 21:29

Έρχεται χιονιάς στο Χαλάνδρι;

Αν και είναι ακόμα νωρίς, τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν κατηγορηματικά πως από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ισχυρή ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει την περιοχή μας με κύρια στοιχεία την επικράτηση βορείων ανέμων, την πολύ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας (κατά 15°C, περίπου, σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα) και την εκδήλωση παροδικών χιονοπτώσεων.

Ειδικά από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη (14 - 16/2) είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις αξιόλογης έντασης και διάρκειας και στο προάστιο του Χαλανδρίου και δεν αποκλείεται η Δευτέρα να βρει το προάστιο ντυμένο στα λευκά.

Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον χιονιά, θα δοθούν σε νεότερη πρόγνωση, την Παρασκευή, εάν τα στοιχεία, τελικά, καταλήξουν σε σενάριο ψυχρής εισβολής.

Μέχρι τότε, ο καιρός, στο Χαλάνδρι, θα κυλάει με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς και από την Τετάρτη θα υπάρχουν διαστήματα με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι παροδικά ενισχυμένοι, από δυτικές - νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή θα διατηρηθεί σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα...

Καλή εβδομάδα!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.