Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 20:49

Καταχώρηση ανελκυστήρων στο σχετικό μητρώο του Δήμου Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει τους δημότες - ιδιοκτήτες ανελκυστήρων ότι πρέπει εκ του νόμου να τους καταχωρήσουν στο Μητρώο Ανελκυστήρων του Δήμου (Φιλ. Λίτσα 29 & Αγίου Γεωργίου, 1ος όροφος).

Υποχρέωση ιδιοκτητών - διαχειριστών - νόμιμων εκπροσώπων:

  • Ως προς τους νέους ανελκυστήρες, μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ανελκυστήρα, ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής ή ο νόμιμος εκπρόσωπος πρέπει να υποβάλει στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου αίτηση καταχώρησης στο μητρώο των ανελκυστήρων με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Ως προς τους υφιστάμενους ανελκυστήρες, το μητρώο θα πρέπει να ενημερώνεται με κατάθεση σχετικών δικαιολογητικών, για οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλαγή συντηρητή κ.λπ.
  • Οι ανελκυστήρες που είναι εγκατεστημένοι μέχρι 22-12-2008 (ΦΕΚ 2604/Β/2008), και δεν έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Ανελκυστήρων θα πρέπει μέχρι 31-12-2021 να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία καταχώρησης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει εντός του φακέλου του ανελκυστήρα πιστοποιητικό ελέγχου (από πιστοποιημένο φορέα) σε ισχύ, η διάρκεια του οποίου κυμαίνεται ανάλογα της χρήσης και του είδους (επαγγελματική / ιδιωτική, αριθμός στάσεων κ.λπ.) Πριν και κατά τη λήξη του πιστοποιητικού ο ιδιοκτήτης - διαχειριστής οφείλει να προσκομίσει νέο πιστοποιητικό περιοδικού ελέγχου ανελκυστήρα σε ισχύ, για ανάλογη διάρκεια.
  • Για την καταχώρηση του ανελκυστήρα στο Μητρώο του Δήμου, απαιτείται επί πλέον και ο αριθμός παροχής κοινόχρηστου χώρου (λογαριασμός ΔΕΗ) και το ΑΦΜ του αιτούντα διαχειριστή / ιδιοκτήτη / νόμιμου εκπροσώπου.

Παράλληλα, ενημερώνονται οι δημότες ότι:

  • Έχουν συσταθεί κλιμάκια για άσκηση επιτόπιων ελέγχων στα ασανσέρ κατοικιών και επαγγελματικής χρήσης. Το Κλιμάκιο Υπαλλήλων Τεχνικής Υπηρεσίας και το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου Ανελκυστήρων.
  • Προβλέπονται κυρώσεις, σύμφωνα με το αρ. 13, της ανωτέρω ΚΥΑ, στον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή, συντηρητή και εγκαταστάτη του ανελκυστήρα και σε οποιονδήποτε εγκαθιστά ή θέτει σε λειτουργία ή συντηρεί ανελκυστήρα ή παρακωλύει τον έλεγχο ή επανέλεγχο, κατά παράβαση των διατάξεων της ανωτέρω ΚΥΑ.

Αρμόδια υπηρεσία για την καταχώρηση των ανελκυστήρων που βρίσκονται σε ακίνητα εντός των ορίων του Δήμου, είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου, Φιλ. Λίτσα 29 & Αγίου Γεωργίου, 1ος όροφος, όπου τηρείται αρχείο φακέλων των ανελκυστήρων.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην κ. Νίνα Αυγέρη (τηλ. 213-2023955).

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.