Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 01:34

Χριστούγεννα... ευκαιρία για λογοτεχνία! προτείνει το Διαλεκτικό Φροντιστήριο Χαλάνδρι

Με τις διακοπές των Χριστουγέννων να χτυπούν την πόρτα, το μυαλό των μαθητών ήδη ταξιδεύει στο πώς θα περάσουν ιδανικότερα τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο που θα έχουν. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για τους μικρότερους μαθητές είναι η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το διαδίκτυο, ενώ για τους λίγο μεγαλύτερους εφήβους την πρώτη θέση έχουν τα social media και οι έξοδοι με φίλους.

Καθώς αυτές οι επιλογές φαίνεται να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μαθητών, πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να πείσουν το παιδί τους να εντάξει στον ελεύθερο του χρόνο και την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βιβλία (εικονογραφημένα, μουσικά κ.λπ.). Παρόλα αυτά, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι λίγα είναι εκείνα που θα αγαπήσουν αληθινά το διάβασμα και θα το διατηρήσουν σαν δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους στη μετέπειτα ζωή.

Η ομάδα εκπαιδευτικών του φροντιστηρίου ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ παραθέτει κάποια ενδεικτικά οφέλη της ανάγνωσης αλλά και συμβουλές προς τους γονείς που θα τους βοηθήσουν να προωθήσουν την αξία του διαβάσματος στα παιδιά τους.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις βιβλίων κατάλληλων για μαθητές, ανάλογα με την ηλικία: 

Βάλτε λοιπόν ένα βιβλίο ανάμεσα στα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και περάστε δημιουργικά τις διακοπές μαζί με τα παιδιά σας! Το ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ εύχεται σε όλους καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2022!

Διαλεκτικό - Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης
Λοκρίδος 22Β, Χαλάνδρι 152 31 (χάρτης)
τηλ. 210-6772895
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: dialektiko.edu.gr
Facebook: Διαλεκτικό - Φροντιστήριο Μ.Ε.
Instagram: dialektiko_frodistirio

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.