Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 09:56

“Χαλάνδρι στο Φως”: «Τρίτη και 13... με Ρομά!»

Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως” Χάρη Ρώμα, αναφορικά με διαμαρτυρία κατοίκων για τους Ρομά:  

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13… ΜΕ ΡΟΜΑ!

Προφανώς και επιβεβαιώθηκε η γρουσουζιά της συγκεκριμένης ημέρας όχι μόνο γιά τους δεισιδαίμονες αλλά γιά όλους τους Χαλανδραίους που έχουν την ατυχία να διαμένουν κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, πίσω από το νομισματοκοπείο.

Τρίτη και 13 βράδυ, σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες-διαμαρτυρίες, οι Ρομά του καταυλισμού ήρθαν στο τσακίρ κέφι και, όπως κάνουν κάθε τρεις και λίγο, έβαλαν τις μουσικές τους στη διαπασών αφού φρόντισαν προηγουμένως να τοποθετήσουν σε περίοπτες θέσεις

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΗΧΕΙΑ.

Οι περίοικοι είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι αφού επί πολλά χρόνια υφίστανται μιά άτυπη ομηρία από παραβατικούς που κανείς δεν τολμά να τους τρίξει τα δόντια.

Αναφέρομαι σε παραβάσεις πολλών ειδών.

Η Αστυνομία φοβάται να τραβήξει το σχοινί γιά να μην γίνουν ξαφνικά μπουρλότο κάνα-δύο περιπολικά (έτσι ακριβώς μου το είπε υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος του Αστυνομικού τμήματος Χαλανδρίου)!

Όσο γιά την διοίκηση του δήμου οχυρώνεται πίσω από το «δεν είναι δική μου δουλειά» γιά να μην στεναχωρήσει,φυσικά, τους πιό ένθερμους ψηφοφόρους της που ζητωκραύγαζαν στην τελευταία προεκλογική ομιλία του δημάρχου.

Οι κάτοικοι που απευθύνθηκαν σε μένα γιά να διαμαρτυρηθούν δεν θέλουν να δημοσιοποιήσω τα ονόματα τους γιατί είναι τρομοκρατημένοι.

Κάποια κυρία που τόλμησε να κάνει επώνυμη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα βρήκε δύο ημέρες μετά τα λάστιχα του αυτοκινήτου της κουρελιασμένα.

Υπόκεινται τελικά οι Ρομά στην ίδια νομοθεσία με τους άλλους πολίτες;

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί πλέον με την κεντρική πολιτεία. Να είστε σίγουροι, ότι το «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» θα το φτάσει μέχρι εκεί.

Γιά την ώρα κάνουμε στους διοικούντες του δήμου την εξής απλή ερώτηση:

Αυτές οι διαμεσολαβήτριες, που έχουν διορίσει (και από ότι ακούμε διατηρούν κάτι παραπάνω από καλή σχέση μαζί τους), δεν μπορούν να διαμεσολαβούν όταν οι Ρομά δεν σέβονται στοιχειωδώς ότι οι γείτονες τους πρέπει να κοιμηθούν γιά να ξυπνήσουν τα χαράματα της επόμενης μέρας και να πάνε στη δουλειά τους;


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.