Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 11:42

“Χαλάνδρι στο Φως”: «Η Ελπίδα που πάγωσε!»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως” Χάρης Ρώμας, αναφορικά με προσφυγές δημοτών κατά του Δήμου Χαλανδρίου που εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίδα”:

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών κατά του Δήμου Χαλανδρίου, από δημότες που εγκλωβίστηκαν πολλές ημέρες μέσα στα σπίτια τους λόγω ελλιπούς αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ», η παράταξη μας “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ” ψήφισε στην 8η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής “ΚΑΤΑ”, θεωρώντας ότι πράγματι όχι μόνο δεν υπήρξε πρόνοια και ετοιμότητα για να αναχαιτιστεί μία τέτοια χιονοθύελλα (παρ’ ότι ένα χρόνο πριν είχε προηγηθεί η χιονοθύελλα «ΜΗΔΕΙΑ») αλλά δεν υπήρξε και εκ των υστέρων η ευαισθησία και η απαιτούμενη μεγίστη προσπάθεια για να βοηθηθούν τα θύματα.

Η ενδεικτική λέξη που αναφέρουν στις αγωγές τους οι ενάγοντες είναι “ολιγωρία”!!

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν το πάθημα τους στο συνεργείο του ΑΝΤΕΝΝΑ που έφτασε μέχρι την πόρτα τους για να τους πάρει συνέντευξη, όταν κανένας άλλος φορέας δεν μπορούσε να τους προσεγγίσει ή έτσι δήλωσαν όλοι οι αρμόδιοι - αναρμόδιοι.

Όφειλαν να τους προσεγγίσουν για να κοπούν, ας πούμε για παράδειγμα, κλαδιά δέντρων προκειμένου να επιδιορθώσει η ΔΕΔΔΗΕ τα διαλυμένα ηλεκτρικά σύρματα και να ξαναλειτουργήσει το επί μέρες κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα. Και η ΔΕΔΔΗΕ έχει ευθύνες επί αυτού, αλλά και ο Δήμος που όφειλε έγκαιρα να ειδοποιήσει την ΔΕΔΔΗΕ για τα επικίνδυνα κλαδιά.

Είναι άλλωστε γνωστό στο πανελλήνιο ότι απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο ο Δήμος Χαλανδρίου ήταν από τους δήμους της Αττικής που επέδειξαν τις χειρότερες επιδόσεις.

Η πάγια θέση της παράταξης μας είναι ότι όταν ο φορέας άσκησης εξουσίας ολιγωρεί για την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα ζωής του πολίτη πρέπει να υπάρχουν συνέπειες.

Χάρης Ρώμας
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως”


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.