Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 09:56

Tο Χαλάνδρι έστειλε ηχηρό μήνυμα για την ισότητα των γυναικών, με σειρά εκδηλώσεων

Προσέλκυσαν κόσμο και κέντρισαν το ενδιαφέρον οι ποικίλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Χαλανδρίου (ΔΕΠΙΣ), σε συνεργασία με τη δ/νση Πολιτισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 6 Μαρτίου με την παρουσίαση του βιβλίου της Αρετής Γεωργοσοπούλου με τίτλο «Ευτυχώς που τα ξεπλένει η θάλασσα» και θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων και την ενδυνάμωση της γυναίκας. Τους προβληματισμούς και τα θέματα που αναδεικνύει το βιβλίο, παρουσίασαν, με εξαιρετικό τρόπο, η δημοσιογράφος Ελένη Τσερεζόλε, η κοινωνιολόγος και μέλος της ΔΕΠΙΣ, Ευγενία Κατούφα, και η συγγραφέας.

Συνεχίστηκαν με τη θεατρική παράσταση «success story μιας λούζερ» από την ομάδα «Μπουφόνοι». Η σπονδυλωτή παράσταση στο Κέντρο Νεότητας, που μετατράπηκε για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ξεδίπλωσε με πολύ χιούμορ, αλλά και συγκίνηση, μια ενδιαφέρουσα διαδρομή προς τη γνώση.

Την παράσταση παρακολούθησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ενώ πριν από την έναρξη του έργου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χριστίνα Μαχαίρα, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διεκδικήσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου.

Τέλος, με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια αυτοάμυνας, από την ομάδα της Άντας Τσαρέα. Οι συμμετέχουσες δήλωσαν ότι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό το σεμινάριο, που περιλάμβανε αντιμετώπιση της σωματικής και λεκτικής βίας, και δήλωσαν ότι μετά από αυτό αισθάνθηκαν πιο δυνατές.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλες/ους όσες/οι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων και εξέφρασε ικανοποίηση για τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε ο κόσμος σε αυτές.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.