Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 04:16

“Χαλάνδρι στο Φως”: «Άλλο ένα τσιφλίκι μας!»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως” Χάρης Ρώμας, αναφορικά με τις εκλογές της φιλοζωικής οργάνωσης της πόλης μας:  

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ !

Εν μέσω σφοδρής διαμάχης και κραυγών στην κυριολεξία (των οποίων εγώ και η συνοδοιπόρος στην παράταξη “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ”, Βούλα Ζορμπά, γίναμε μάρτυρες) ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 14/03/2024 οι αρχαιρεσίες που οδήγησαν στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της μοναδικής φιλοζωικής οργάνωσης της πόλης μας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ υπήρξε και σε αυτή την περίπτωση η περίφημη σύγκρουση «παλιού και καινούργιου». Πολλά νέα μέλη αμφισβήτησαν την νομιμότητα των διαδικασιών. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν να μιλούν έως και για νοθεία.

Σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι δεν έγινε ανάρτηση της πρόσκλησης για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης σε δύο τουλάχιστον τοπικές εφημερίδες, όπως προβλέπεται, αλλά και η μη ανάρτηση, στο χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, ονομαστικής κατάστασης μελών με δικαίωμα ψήφου.

Η βασικότερη αντίρρηση συνίσταται στο ότι η Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 14/03/2024 έπρεπε εύλογα και νόμιμα να θεωρηθεί συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης που έγινε την Κυριακή 10/03/2024. Και αυτό γιατί αν, λόγω έλλειψης απαρτίας, το ζητούμενο ήταν μία καινούργια Γενική Συνέλευση, θα έπρεπε να είχε οριστεί για την Κυριακή 17/03/2024.

Από Κυριακή σε Κυριακή, δηλαδή, όπως ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.

Εφόσον όμως αποφασίστηκε απλή συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης, τα μέλη που θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν είναι όσα νέα μέλη εμφανίστηκαν την Κυριακή 10/03/2024 για να εγγραφούν μέχρι την στιγμή που ψηφίστηκε η εφορευτική επιτροπή. Επίσης όσα παλιά μέλη ήταν εκεί για να πληρώσουν την συνδρομή τους και έτσι να επικυρώσουν την συμμετοχή τους στην επερχόμενη ψηφοφορία. Ως τέτοια μέλη στο σύνολο τους αριθμήθηκαν 78.

Την Πέμπτη, όμως, η λίστα αυτών των ατόμων μετετράπη μαγικά σε 104!

Προσήλθαν και ψήφισαν τελικά 92. Οι διαμαρτυρίες και οι ενστάσεις έδωσαν και πήραν αφού δημιουργήθηκε η εντύπωση επί τούτου κωλυσιεργίας την Κυριακή για να πιεστούν “υμέτεροι” να έρθουν και να ψηφίσουν την Πέμπτη.

Στόχος να εκλεγούν συγκεκριμένοι άνθρωποι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο ούτως ώστε κάποιοι νέοι “ανεξέλεγκτοι” να μην χαλάσουν την καθεστηκυία τάξη του συλλόγου. Να συνεχίσουν να τον ελέγχουν απόλυτα, δηλαδή,  εκείνοι που τον ήλεγχαν πάντα.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε την Κυριακή ότι δεν ήταν παρόν κανένα μέλος από την ελεγκτική επιτροπή. Η Πρόεδρος της φιλοζωϊκής οργάνωσης διάβασε μόνη της την έκθεση της ελεγκτικής.

Σε μεγαλύτερη φάσμα μοναξιάς (όταν οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει) διάβασε η Πρόεδρος στους ελάχιστους που είχαν απομείνει τον οικονομικό απολογισμό, όχι του προηγούμενου έτους,  αλλά ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ, ΑΦΟΥ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!

Ακόμη πιο έκρυθμη κατέστησε την όλη διαδικασία η συμπεριφορά κάποιων που εμφανώς θεωρούν ότι η φιλοζωική οργάνωση είναι τσιφλίκι τους.

Σε διαμαρτυρία για την νομιμότητα των διαδικασιών κάποιου νέου μέλους (του οποίου το ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται) υπήρξε αντίδραση παλαιού μέλους που σηκώθηκε, ενώπιον όλων, και είπε: «Εμείς, σας αρέσει δεν σας αρέσει, έτσι λειτουργούμε στις γενικές μας συνελεύσεις ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΟΥ»!!!

Εξοργιστικό θεωρήθηκε ότι κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, αντιδήμαρχος πήρε τον λόγο και ανέβηκε στο βήμα χωρίς να είναι καν μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης.

Ακόμη πιο εξοργιστικό το ότι δεν εγκρίθηκαν αιτήσεις δημοτών που ήθελαν να εγγραφούν ως καινούργια μέλη στο σύλλογο.

Οι συνδημότες αυτοί θεωρήθηκαν ταραξίες γιατί επέμεναν να δουν το καταστατικό το οποίο όμως δεν υπήρχε. Επίσης ζήτησαν να καταγράφονται όλα στα πρακτικά αλλά ούτε αυτό κατέστη δυνατόν. Με λίγα λόγια δημότες που πληρούσαν τυπικά όλους του όρους για να γίνουν καινούργια μέλη ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ:  “ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ”!

Τυπικά απερρίφθησαν χωρίς καμία δικαιολογία αλλά και αυτό, έτσι και αλλιώς είναι εξοργιστικό.

Είναι κατανοητό ότι, η επί χρόνια, Πρόεδρος της φιλοζωικής συνεισφέρει τα μέγιστα για την φροντίδα των αδέσποτων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι φιμώνουμε ή απορρίπτουμε όσους δεν συμφωνούν με την διαχείριση μας. Και σίγουρα το ότι ο σύλλογος συνιδρύθηκε από μία εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο δεν σημαίνει ότι αυτόματα έχει καταστεί παράρτημα της παράταξης Ρούσσου με την οποία εκλέγεται η συγκεκριμένη σύμβουλος.

Τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων στο Χαλάνδρι δεν μπορεί να μονοπωλούνται, πλέον, από γνωστούς και μη εξαιρετέους συντρόφους και συντρόφισσες γιατί είμαστε ουκ ολίγοι όσοι έχουμε “συντροφική διάθεση” για τα εν λόγω ζωάκια.

Θα επανέλθω λίαν συντόμως για να εκθέσω στο φως παραλείψεις, ολιγωρίες, λάθη αλλά και καινούργιες ιδέες με στόχο την αναβάθμιση του Δήμου στο θέμα των αδέσποτων.

Αναβάθμιση που θεωρούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!

Χάρης Ρώμας
Αρχηγός της Ελάσσονος αντιπολίτευσης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως”

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.