Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 18:59

Ο καιρός της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι

Σύμμαχος για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου θα είναι ο καιρός στο Χαλάνδρι κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας αλλά και με ένα σύντομο μετωπικό πέρασμα κοντά στο μεσημέρι το οποίο θα στρέψει τα βλέμματα στους ουρανούς καθώς θα φέρει συννεφιά και ενδεχομένως ψιχάλες/σύντομη βροχή.

Η ημέρα θα ξεκινήσει με διάσπαρτες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν κυρίως κατά τις μεσημεριανές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες δεν θα ήταν άξιες λόγου εάν δεν ήταν σε εξέλιξη οι εορταστικές εκδηλώσεις και η συνακόλουθη έξοδος στα στέκια της πόλης. Παράλληλα θα επικρατούν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων μέτριας έντασης (έως 5bf) και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα με τα θερμόμετρα της πόλης, το πρωί να δείχνουν πάνω από 15°C και το μεσημέρι έως 21°C. Κατά συνέπεια, με εξαίρεση το "επίμαχο διάστημα" κοντά στο μεσημέρι, σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι ήπιος και ευχάριστος.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος τα σύννεφα θα "σπάσουν" και θα υπάρξουν σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα (με τη φυσιολογική ημερήσια πτώση προς το βράδυ).

Όσον αφορά τη νέα εβδομάδα, προβλέπεται να κυλήσει με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς, χωρίς αξιόλογες βροχοπτώσεις. Αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών (με περιεκτικότητα σκόνης!) υπάρχει κυρίως για τη νύχτα της Τετάρτης (27/3) προς Πέμπτη (28/3). Οι άνεμοι μέχρι και την Τετάρτη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις ανεβάζοντας περαιτέρω τη θερμοκρασία (μέχρι 25°C την Τετάρτη) και μεταφέροντας ποσότητες σκόνης από την Αφρική.

Από την Πέμπτη (28/3) θα επικρατήσει ακόμα ηπιότερος καιρός με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες που ενδέχεται, τα μεσημέρια, να ξεπερνούν τους 25°C και όπως ο Μάρτης δείχνει να αποκτά καλοκαιρινή χροιά πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Απρίλιο.

Καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.