Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τα hashtag έρχονται στο Facebook!

on .

Τα σχέδια του για την εισαγωγή των hashtag ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες το Facebook. Το χαρακτηριστικό το οποίο υπάρχει ήδη σε υπηρεσίες σαν το Twitter και το Instagram, θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν όλες τις αναρτήσεις που αναφέρονται στο ίδιο θέμα.

rsz 111

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του Facebook θα μπορούν να πληκτρολογήσουν στη μηχανή αναζήτησης ένα hashtag (δηλαδή το σύμβολο της δίεσης #, ακολουθούμενο από τη λέξη-κλειδί), ώστε να εμφανιστούν όλα τα post που το περιλαμβάνουν. Το ίδιο θα μπορεί να γίνει απλώς κάνοντας «κλικ» στο hashtag μιας ανάρτησης.Η ίδια λειτουργία θα υποστηρίζεται και για post που προέρχονται από άλλες υπηρεσίες, όπως το Instagram.Και βέβαια, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν hashtag στις αναρτήσεις τους, είτε μέσα από το προφίλ τους είτε απευθείας μέσα από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Το νέο εργαλείο αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα, με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας να υποστηρίζουν πως θα δώσει την ευκαιρία στα μέλη του να συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις και να παρακολουθούν πιο εύκολα τι λένε οι υπόλοιποι χρήστες. Σύντομα μάλιστα θα το αξιοποιήσει για να προσφέρει ακόμη περισσότερες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα για την προβολή των hashtag που είναι ανά πάσα στιγμή πιο δημοφιλή.

ΠΗΓΗ:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ