Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 17:13

Διάκριση του 9ου Δημοτικού Χαλανδρίου στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου

9o dhm xalandriou tainia

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου διακρίθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου με θέμα "Από τον καμβά στον φακό... με το βλέμμα των παιδιών!", που συμμετείχε με την ταινία μικρού μήκους «το χρώμα απαντά στο ασπρόμαυρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: 

Σημαντική διάκριση απέσπασε η ταινία μικρού μήκους «το χρώμα απαντά στο ασπρόμαυρο», που δημιούργησε ομάδα μαθητών του σχολείου μας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου που υλοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία και στήριξη του συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα η ταινία που έγινε με την τεχνική της κινούμενης εικόνας βραβεύτηκε στην κατηγορία σεναρίου το οποίο οι μαθητές εμπνεύστηκαν από τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών των 19ου και 20ού αι., και βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης, Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Στις 7 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά για:

  • Τη μελέτη των 4 βιβλίων σχετικά με τους ζωγράφους Henri Matisse, Vincent Van Gogh, Rene Magritte, Edgar Degas.
  • Το σενάριο της ιστορίας.
  • Τη δημιουργία των χαρακτήρων της ιστορίας.
  • Τη λήψη με φωτογραφική μηχανή των σκηνών της ταινίας.
  • Την ηχογράφηση των διαλόγων.
  • Τη δημιουργία ζωγραφιών ανάλογα με το ύφος που άρεσε στο κάθε παιδί.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα μέρος της επεξεργασίας της ταινίας (μοντάζ) καθώς και τη γνωριμία με την εφαρμογή Stop Motion Studio.

Σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα των παιδιών ήρθε σε επαφή με τους συγκεκριμένους ζωγράφους, το ύφος και την τεχνική τους αλλά και την πρωτοποριακή και επαναστατική «πινελιά» τους στον χώρο της τέχνης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρούμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τα μέλη του συλλόγου μας κ. Κάτια Λοχαΐτη φωτογράφο και κ. Αγγελική Φουρνάρη βιβλιοθηκονόμο, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για τα μαθήματα και την προετοιμασία του προγράμματος, προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και ενέπνευσαν τα παιδιά να δημιουργήσουν και να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Ελένη Αναγνωστοπούλου (μέλος του Συλλόγου και μουσικοσυνθέτιδα), τον Ρόθη Αναστασόπουλο (μέλος του Συλλόγου και γραφίστα) και τον Άκη Μπλάνα (καλλιγράφο) για την πολύτιμη βοήθειά τους στη δημιουργία της ταινίας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Δείτε το βίντεο: 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.