Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 01:04

"Remembering Remembered": Εικαστική έκθεση 16 καλλιτεχνών στον Συνοικισμό Χαλανδρίου

enoikiazetai

«Remembering Remembered»: Εικαστική έκθεση 16 σύγχρονων καλλιτεχνών στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου

Οι σημερινοί πληθυσμοί των πόλεων, μέσω έντονων κοινωνικό-οικονομικών μεταβολών και σε κλίμα ανασφάλειας, έχουν την τάση να αναδιπλώνονται σε έναν συμβολικό κόσμο παραδοσιακών αξιών, ώστε το τοπικό και το εθνικό να δημιουργεί ένα κέλυφος ασφάλειας απέναντι στη ρευστότητα και την αστάθεια. Με αφορμή τα παραπάνω η περιοχή του Συνοικισμού, με τις μνήμες και τα απομείναντα πολιτισμικά στοιχεία που εμπεριέχει, μας καλεί να συναναστραφούμε και να μεταφράσουμε παλαιά ίχνη στον υπαίθριο χώρο, επιτρέποντας νέες ερμηνείες και ταυτίσεις στη συνάντηση των διαφορών.

Οι εικαστικοί Παναγιώτης Δαραμάρας και Λία Πέτρου επιμελούνται την ομαδική, εικαστική έκθεση “Remembering Remembered” στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου. Τα εικαστικά έργα και οι δράσεις που δημιουργήθηκαν παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα σε μαγαζιά, αυλές, δρόμους και πάρκα. Οι επισκέπτες θα ακολουθήσουν έναν χαρτογραφημένο περίπατο με οδηγό το ειδικά σχεδιασμένο έντυπο που θα διατίθεται δωρεάν τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης στο σημείο συνάντησης, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 10 στο Χαλάνδρι.

remember 3

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σπύρος Αγγελόπουλος, Bill Anagnos, Μαρία Γουβέλη, Παναγιώτης Δαραμάρας, Κατερίνα Κατσιφαράκη, Μαρία Κόντη, Παναγιώτα Κότσιρα, Διονύσης Ματαράγκας, Δημήτρης Μιχάλαρος, Μαρία Νυμφιάδη, Νίκος Παπαδημητρίου, Νίκος Παπαδόπουλος, Λία Πέτρου, Νικόλαος Ποδιάς, Φοίβος Σοφικίτης, Μυρτώ Χμιελέφσκι.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Δαραμάρας, Λία Πέτρου

Εγκαίνια: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 18:30

Σημείο συνάντησης: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Χαλάνδρι

Διάρκεια έκθεσης: 28, 29 Σεπτεμβρίου και 4, 5, 6 Οκτωβρίου 2019, 18:30­-21:00

Remembering ekthesh

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.