Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 16:51

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξίδεψε... στο Χαλάνδρι

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην πόλη μας τις βραβευμένες δημιουργίες του Φεστιβάλ Δράμας είχαν φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά οι φίλοι και οι φίλες των ταινιών μικρού μήκους. Οι ταινίες προβλήθηκαν στον κινηματογράφο Αθηνά την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει» και η προσέλευση των θεατών υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα προβολής του διημέρου περιλάμβανε είκοσι βραβευμένα έργα από το ελληνικό πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ - 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ενώ κατά τη δεύτερη βραδιά οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την οργανωτική υπεύθυνη του Φεστιβάλ Δράμας, Σοφία Γεωργιάδου, τους βραβευμένους για τις δημιουργίες τους σκηνοθέτες Κωστή Αλεβίζο, Ανδρέα Βακαλιό, Γεωργία Σωτήρχου, την ηθοποιό Ευθαλία Παπακώστα, τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Φρέντζο και σε θέση συντονίστριας τη διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιδήμαρχο Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, Ιωάννα Αθανασάτου.

Τη συζήτηση άνοιξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέργιος Γκάκας, ο οποίος ευχαρίστησε τον κινηματογράφο Αθηνά για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας προβολής καθώς και τον Θάνο Κουτσανδρέα για την αποφασιστική συμβολή του στη διοργάνωση του διημέρου από τον Δήμο Χαλανδρίου.

Τους/τις ομιλητές/ριες, που ανέπτυξαν ζωηρό διάλογο με το κοινό, απασχόλησε το σοβαρό πρόβλημα της διανομής των ταινιών μικρού μήκους στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας ενώ συζητήθηκαν οι τεχνικές δυσκολίες αλλά και ο καλλιτεχνικός προσανατολισμός των κινηματογραφιστών.

«Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει» κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το Χαλάνδρι είναι ανάμεσα στους λίγους σταθμούς του, όπου οι ταινίες φιλοξενούνται σε κινηματογραφική αίθουσα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές προβολής.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.