Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 12:35

Μια βραδιά “Για τον Μπετόβεν” στη Ρεματιά - Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 20-26 Ιουλίου

Μια βραδιά “Για τον Μπετόβεν” θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες παρακολουθήσουν το ρεσιτάλ του Βασίλη Τσαμπρόπουλου που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 “Νύχτες Αλληλεγγύης”, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 250 χρόνων από τη γέννηση του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, ο διεθνώς καταξιωμένος βιρτουόζος σολίστ παρουσιάζει έργα του μεγάλου μουσουργού.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Sonate No3 opus 2 Nr.3
  • Sonate No5 opus 10 Nr.1
  • 2 Κlavierstuck Wo60.WoO61
  • Sonate op.53 Appassionata

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Το ταμείο του θεάτρου δεν θα λειτουργεί για διάθεση δελτίων εισόδου.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 “Νύχτες Αλληλεγγύης” την εβδομάδα 20 - 26 Ιουλίου: 

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 9:00 μ.μ.

Κράτηση δελτίων (ελεύθερης) εισόδου στο: www.viva.gr

  • Δευτέρα 20/7

Πλατείες Γεμάτες Τραγούδια

Γιώργος Περού

Με τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο, διαλεγμένα από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του λαϊκού, το ελαφρό τραγούδι αλλά και τις σύγχρονες δημιουργίες, η μουσική παράσταση επιχειρεί να υπογραμμίσει το κοινό αίσθημα και να αναδείξει τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συναντιούνται, συνομιλούν και ενίοτε συγκινούνται και τραγουδούν παρέα.

Μελωδίες των Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ μπλέκουν θεματικά με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Άκη Πάνου αλλά και του Μίκη Θεοδωράκη, του Δήμου Μούτση, των Beatles και του Leonard Cohen.

  • Τρίτη 21/7

Το τάβλι του Δημήτρη Κεχαΐδη

με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Μια κωμωδία χαρακτήρων, όπου αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή». Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης), φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Προπώληση: www.viva.gr

  • Τετάρτη 22/7

Για τον Μπετόβεν

Ρεσιτάλ του Βασίλη Τσαμπρόπουλου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 250 χρόνων από τη γέννηση του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν ο διεθνώς καταξιωμένος βιρτουόζος σολίστ παρουσιάζει έργα του μεγάλου μουσουργού.

  • Παρασκευή 24/7

Πάμε σαν άλλοτε

Μια ρομαντική μουσική περιπλάνηση σε αγαπημένα τραγούδια και ντουέτα του περασμένου αιώνα. Παρουσιάζονται ελαφρά τραγούδια και άριες από οπερέτες της περιόδου του τέλους των Βαλκανικών Πολέμων έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια που περιγράφουν τη μετάβαση από την οπερέτα στο έντεχνο καθώς επίσης από το θέατρο και τον κινηματογράφο, καλύπτοντας τη χρονική περίοδο μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του ‘50.

Ερμηνεύουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Ελεάννα Κωνσταντά, Μαρία Ρουκά και Δημήτρης Αλεξανδρίδης. Στο πιάνο συνοδεύει ο Μάριος Καζάς.

  • Σάββατο 25/7

Aire Nocturno

Μάνος Αβαράκης - Ναταλία Κωτσάνη

Οι στίχοι του F.G. Lorca συνομιλούν με γνωστές μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από το Μεξικό, τη Χιλή, το Περού, τις Άνδεις, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τραγούδια των Σεφαραδιτών και των Τσιγγάνων, χτίζοντας μια γέφυρα μεταξύ των ακτών του Ατλαντικού. Σημείο συνάντησης, ο ανέκδοτος κύκλος τραγουδιών μελοποιημένης, από τον Μάνο Αβαράκη, ποίησης του F.G. Lorca, στους ισπανικούς στίχους.

Ο Μάνος Αβαράκης, ο πρώτος δεξιοτέχνης που δίνει σολιστικό ρόλο στη φυσαρμόνικα και τους αυλούς, συναντά την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της world μουσικής, Ναταλία Κωτσάνη, και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών που φέρνουν αρώματα και ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής, συμπληρώνοντας το πολύχρωμο μουσικό ψηφιδωτό.

  • Κυριακή 26/7

Ξέμπαρκοι καιροί - Ήχοι εξόριστοι

Τραγουδώντας τον Καββαδία στον καιρό της απόστασης

Έργα μελοποιημένης ποίησης του Νίκου Καββαδία σε συνθέσεις που έχουν δημιουργήσει οι: Ξέμπαρκοι, Μ. Κώχ, Γ. Σπανός, Θ. Μικρούτσικος

Ερμηνεύουν: Άννα Σαρτζίδου, Δημήτρης Βουτσάς.

Με το μουσικό σύνολο GUITARTE ENSEMBLE
(Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Χριστίνα Πολυκρέτη και Άννα Σαρτζίδου).

Συμμετέχουν:
Όσβαλντ Αμιράλης (κοντραμπάσο), Κώστας Ήλιάδης (κιθάρα)
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Χατζηελευθερίου
Βασική ιδέα – κείμενα: Περουλής Σακελλαρίδης
Εικαστική/σκηνική επιμέλεια: Σοφία Χουλιαρά

* Προσβάσιμη συναυλία. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφους/ές και βαρήκοους/ες. Θα διατεθεί Ακουστική Περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης για τα εικαστικά αντικείμενα στον χώρο. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.