Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 13:40

Η θεατρική παράσταση “Περιοδεύων Θίασος” στο Θέατρο Ρεματιάς

Τη θεατρική παράσταση «Περιοδεύων Θίασος» φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 - Νύχτες Αλληλεγγύης τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα νέο θεατρικό έργο από τη βραβευμένη ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Ελεάνα Γεωργούλη, υπό τις πρωτότυπες μουσικές του Θάνου Κοσμίδη των Burger Project, μια «σκοτεινή κωμωδία» όπου η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Τον ρόλο του Γελωτοποιού ερμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Μέσα από ένα παράδοξο βαριετέ καταστρώματος, η παράσταση ταξιδεύει στον χρόνο, διατρέχοντας τα πολιτικά αδιέξοδα που καταβροχθίζουν τη χώρα μας, αγγίζοντας άλλοτε βλάσφημα και άλλοτε ιλαρά τα αποτρόπαια του κόσμου που συνεχίζουν να κυριαρχούν.

Λίγα λόγια για το έργο από τους συντελεστές της παράστασης

Σμύρνη, Σεπτέμβρης του 1922. Ένας αμερικανός πολίτης ναυλώνει το πλοίο Mimosa που θα μεταφέρει δύο χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας στον Πειραιά. Έχοντας μόλις γλιτώσει από τις φλόγες στην προκυμαία, τρεις θεατρίνοι, πάνω σε ένα κατάστρωμα κρατούν συντροφιά στο πλήθος μέχρι να φτάσει απέναντι. Η ταχυδακτυλουργός Νινέτ ειδικεύεται στις εξαφανίσεις πλήθους και στις γενοκτονίες. Ο Γελωτοποιός ζωντανεύει τον Κωνσταντίνο, έναν πίθηκο με το όνομα του Βασιλιά που χορεύει μπαλέτο και τραγουδά άριες. Ο νοσταλγικός Ακροβάτης θυμάται την εταίρα μάνα του και τον Τούρκο πατέρα του. Φιγούρες ενός κοσμοπολιτισμού που δεν υπάρχει πια, ήρωες της εποχής που αγωνίστηκαν για το αβέβαιο αύριο της ενσωμάτωσης. Σχοινοβατώντας πάνω στη λεπτή γραμμή όπου τα όρια του τραγικού και του κωμικού διαπλέκονται, ο Γελωτοποιός, η Νινέτ και ο Ακροβάτης σκέφτονται δυνατά, παίζουν μουσική, χορεύουν, τραγουδούν, αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή, το θάνατο, όπως μόνο τα ρεμάλια οι θεατρίνοι μπορούν.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας

Μελετώντας στη διάρκεια της έρευνας το χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής, αισθανόμουν ολοένα και πιο δυνατά πως αυτό που συνέβη δεν ήταν μοναχά ο ζοφερός επίλογος μιας βαριά στρατιωτικής ήττας και η πυρπόληση του τόπου. Ήταν ο θάνατος του υπαρκτού κοσμοπολιτισμού, το ιστορικό τέλος μιας ετεροτοπίας όπου το διαφορετικό συνυπήρχε αρμονικά. Ήταν η καθολικότητα της βαναυσότητας που ξέσπασε πάνω στους ελληνικούς πληθυσμούς των παραλίων, ο ξεριζωμός και η επώδυνη μετάβασή τους σε μια Ελλάδα, φτωχή και αμήχανη απέναντι στην τεράστια προσφυγική κρίση που μαίνονταν. Ηθελημένα ή αθέλητα, το τραύμα της Καταστροφής έχει περάσει στη συλλογική μας μνήμη. Και ένα τραύμα βαθύ σαν και αυτό μένει ανοιχτό μέσα στην παρέλευση των χρόνων. “Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί”, όπως λέει στους στίχους του ο Σεφέρης. Όμως πια είναι βαθιά η ανάγκη να θυμηθούμε. Να μην ξεχάσουμε τι μας φέρνει εδώ. Γιατί χωρίς τη μνήμη δεν υπάρχει ταυτότητα κι κινδυνεύουμε έτσι να απομείνουμε αθύμητοι καβαλάρηδες ενός άγνωστου παρελθόντος. Γιατί αυτό συνέβη. Κι ίσως να ξανασυμβεί. Κι ίσως η μνήμη να είναι η μονή που μπορεί να το αποτρέψει. Στόχος της έρευνας μας και της παραστατικής αυτής πρότασης, η ψηλάφηση του τραύματος, με έναν τρόπο αναπάντεχο. Καθώς έγραφα η περίφημη φράση του Μπρετόν με κέντριζε: το χιούμορ της κρεμάλας. Μιλάμε για το θάνατο γελώντας και έτσι ίσως να του βγάζουμε και λίγο τη γλώσσα. Με έσπρωξε ως εδώ η αίσθηση ότι η αλήθεια στο θέατρο δεν μπορεί να ειπωθεί με πολιτική ορθότητα και ίσες αποστάσεις. Πρέπει να ειπωθεί τολμηρά και αθυρόστομα, με αλητεία μα και εντιμότητα μαζί. Όπως μόνο τα ρεμάλια οι θεατρίνοι μπορούν.

Ελεάνα Γεωργούλη

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - πρωτότυπο κείμενο - κίνηση: Ελεάνα Γεωργούλη
Ερμηνεία: Γιάννης Ασκάρογλου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μάρια Φλωράτου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Θάνος Κοσμίδης
Σκηνογραφία, κοστούμια: Γιώργος Τρικκαλιώτης
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Video design: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Promo Trailer: Αλέξης Ζαφειράκης
Μουσικοί επί σκηνής: Γεράσιμος Γεννατάς (κλαρινέτο), Μάρια Φλωράτου (κοντραμπάσο), Γιάννης Ασκάρογλου (κρουστά)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδόσης Τανής
Βοηθός Εκτέλεσης Παραγωγής: Ελένη Σταυροπούλου, Ιόλη Μπέη Κωνσταντινίδη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Οργάνωση παραγωγής: Retrospectiva Productions ΑΜΚΕ & Άνοιγμα ΑΜΚΕ

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης

(όλες οι εκδηλώσεις στο θέατρο Ρεματιάς έχουν ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/09

Μελίνα Κανά

ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, μετά από έναν κύκλο συνεχόμενων sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, παρέα με τον Αλέξανδρο Δάικο, έρχεται να μας διασκεδάσει τις καλοκαιρινές νύχτες. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες, σ’ έναν κόσμο που «Αξίζει» κι έχει «Σπίθα». Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια - σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου. Μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος, ένας τραγουδοποιός της νέας γενιάς, ο οποίος έχει αγαπηθεί από το κοινό.

Τραγουδιστές: Μελίνα Κανά,
Αλέξανδρος Δάικος

Μουσικοί: Θανάσης Γιαννίτσας (μπάσο), Πάνος Γεωργακόπουλος (κρουστά), Χρυσόστομος Καραντωνίου (κιθάρες), Χρήστος Κυριαζής (πνευστά), Παύλος Μπατσικούρας (βιολί), Θοδωρής Στούγιος (μπουζούκι)

Ενορχήστρωση: Χρυσόστομος Καραντωνίου

Επιμέλεια ήχου: Μανώλης Κουταλίδης

Οργάνωση - εκτέλεση παραγωγής: Solar Productions Athens E.E.

Τιμή Εισιτηρίου: 15€

Προπώληση: 13€, Ticketservices.gr

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/09

Περιοδεύων Θίασος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ VIVA.GR

Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ο Περιοδεύων Θίασος είναι ένα νέο θεατρικό έργο από τη βραβευμένη ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Ελεάνα Γεωργούλη, υπό τις πρωτότυπες μουσικές του Θάνου Κοσμίδη των Burger Project. Στο ρόλο του Γελωτοποιού, ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Μέσα από ένα παράδοξο βαριετέ καταστρώματος, η παράσταση ταξιδεύει στο χρόνο, διατρέχοντας τα πολιτικά αδιέξοδα που καταβροχθίζουν τη χώρα μας, αγγίζοντας άλλοτε βλάσφημα και άλλοτε ιλαρά τα αποτρόπαια του κόσμου που συνεχίζουν να κυριαρχούν.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στις 6 και 7 Αυγούστου 2022 στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου.

Σκηνοθεσία, Πρωτότυπο Κείμενο, Κίνηση: Ελεάνα Γεωργούλη

Ερμηνεία: Γιάννης Ασκάρογλου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μάρια Φλωράτου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Θάνος Κοσμίδης

Σκηνογραφία, κοστούμια: Γιώργος Τρικκαλιώτης

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφίες: Karol Jarek

Video design: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Promo Trailer: Αλέξης Ζαφειράκης

Μουσικοί επί σκηνής: Γεράσιμος Γεννατάς (κλαρινέτο), Μάρια Φλωράτου (κοντραμπάσο), Γιάννης Ασκάρογλου (κρουστά)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδόσης Τανής

Βοηθός Εκτέλεσης Παραγωγής: Ελένη Σταυροπούλου, Ιόλη Μπέη Κωνσταντινίδη

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Οργάνωση παραγωγής: Retrospectiva Productions ΑΜΚΕ & Άνοιγμα ΑΜΚΕ

 

ΤΡΙΤΗ 12 και ΤΕΤΑΡΤΗ 13/09

ΕΚΑΒΗ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Θεατρική παράσταση από τον θεατρικό οργανισμό KMTD Productions

ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Με την Ελένη Κοκκίδου στον ρόλο της Εκάβης και έναν πολυμελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών και μουσικών, τη νέα μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου, σε σκηνοθεσία της Ιώς Βουλγαράκη, το διαχρονικό έργο του Ευριπίδη, που καταγράφει την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος, έρχεται εικοσιτέσσερις αιώνες μετά να ανοίξει μια τολμηρή διαλεκτική με το σήμερα.

Ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά)

Ταλθύβιος: Ιωσήφ Ιωσηφίδης

Πολυξένη: Μαρίνα Καλογήρου

Εκάβη: Ελένη Κοκκίδου

Οδυσσέας: Θανάσης Κουρλαμπάς

Πολύδωρος: Ερρίκος Μηλιάρης

Θεράπαινα: Ηλεάνα Μπάλλα

Πολυμήστορας: Άκης Σακελλαρίου

Αγαμέμνονας: Αλέκος Συσσοβίτης

ΧΟΡΟΣ (με αλφαβητική σειρά)

Ασημίνα Αναστασοπούλου, Άρτεμις Βαβάτσικα (μουσικός επί σκηνής), Ελισσάβετ Γιαννοπούλου, Μαρία Κωνσταντά, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Λυγερή Μητροπούλου, Ειρήνη Μπούνταλη, Χρύσα Τουμανίδου, Αμαλία Τσεκούρα

Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη

Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου

Σκηνικά/Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική: Νίκος Γαλενιανός

Κίνηση: Χαρά Κότσαλη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Α΄ Βοηθός σκηνοθέτιδας: Μάγια Κυριαζή

Β΄ Βοηθός σκηνοθέτιδας: Ιωάννης Τσιπτσής

Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Δημοσθένης Κλιμενώφ

Φωτογραφίες παράστασης: Κική Παπαδοπούλου

Μακιγιάζ φωτογράφισης: Olga Falei και Νίκη Οβάκογλου

Teaser σύλληψη - σκηνοθεσία: Κική Παπαδοπούλου

Κάμερα/drone/μοντάζ: Σταμάτης Γεροχριστοδούλου

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμή Εισιτηρίου: 20€

Μειωμένο: 17€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65 ετών, Συνοδοί ΑμεΑ*, Παιδικό από 6 έως 12 ετών)

*η είσοδος στα άτομα με κινητικά προβλήματα είναι δωρεάν

Προπώληση Viva.gr

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/09

Ταρτούφος του Μολιέρου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ VIVA.GR

Τετρακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Μολιέρου και οι λεγόμενες “σκοτεινές” κωμωδίες του, εξακολουθούν να διασκεδάζουν το κοινό και να εμπνέουν γενιές σκηνοθετών για καινούριες, ανατρεπτικές παραστάσεις. Ο σκηνοθέτης, που έχει δουλέψει ιδιαίτερα πάνω στο έργο του Μολιέρου κατά το παρελθόν, με έναν θίασο εννιά ηθοποιών, την παρουσία σημαντικών καλλιτεχνικών συντελεστών, τη μετάφραση του Ανδρέα Στάϊκου και το τελικό κείμενο της παράστασης που διαμόρφωσε ο ίδιος, μένει πιστός στο πνεύμα του έργου, απορροφά υλικό από την εξωφρενική σύγχρονη πραγματικότητα, και τέλος τα τραγούδια του Έλβις Πρίσλεϊ, που χρησιμοποιούνται ως μέσο αποπλάνησης…

Μετάφραση: Ανδρέας Στάϊκος

Κείμενο, σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης

Σκηνικά, κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Μουσική: Κώστας Λώλος

Κίνηση, χορογραφία: Ιωάννα Αποστόλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Σταύρου

Ταρτούφος: Μάνος Καρατζογιάννης

Οργκόν: Θανάσης Βλαβιανός

Ελμίρα: Ελίζα Σκολίδη

Ντορίν: Αγγελική Μαρίνου

Κλεάνθης: Γιώργος Κορομπίλης

Μαριάννα: Μέγκι Σούλι

Δάμις: Κωνσταντίνος Ζωγράφος

Κυρία Περνέλ: Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Ακάκιος: Θωμάς Σιέκας

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/09

«Ο Πέτρος, ο Λύκος και η Κάρμεν...»

The Underground Υouth Orchestra

Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ VIVA.GR

Μια μουσική διαδρομή από την Κάρμεν του Μπιζέ στον Πέτρο και Λύκο του Προκόφιεφ με οδηγό την Κάρμεν Ρουγγέρη.

Συμμετέχουν

Κάρμεν Ρουγγέρη, αφήγηση

Στάθης Καραπάνος, διεύθυνση

The Underground Youth Orchestra

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/09

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μουσική και χορός σε ρετρό ύφος από τις δεκαετίες των  ‘60 και ‘70.

 

ΤΡΙΤΗ 19/9

Πολύ κακό για το τίποτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «Το τρίτο κουδούνι»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το έργο, γραμμένο το 1598 από τον νεαρό Σαίξπηρ, εκτυλίσσεται στην Αναγεννησιακή Σικελία. Δύο νέες κοπέλες, η μία στον αγώνα για τον εκλεκτό της καρδιάς της, η άλλη δηλωμένη κατά του έγγαμου βίου. Δυο νέοι που μόλις επέστρεψαν από τον πόλεμο, ο ένας αναζητώντας τον έρωτα, ο άλλος ορκισμένος εργένης. Ένας χορός με μάσκες και αμέτρητες παρεξηγήσεις, με αποτέλεσμα όλο αυτό να αποδειχθεί ότι δεν ήταν παρά «πολύ κακό για το τίποτα». Η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «Το τρίτο κουδούνι» δημιουργήθηκε το 2004 μετά από παρότρυνση του τότε προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, αείμνηστου Γιώργου Καλκάνη και έχει ανεβάσει δεκάδες παραστάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Διανομή

Δον Πέτρος: Γκίκας Παναγιώτης

Δον Ιωάννης: Καββαδάς Σπύρος

Κλαύδιος: Πούλος Παναγιώτης

Λεονάτος: Μουντούρης Αντώνης

Ηρώ, κόρη του Λεονάτου: Μαρνέρη Ευαγγελία

Αντώνιος, αδελφός του Λεονάτου: Αποστολάκης Ιωάννης

Βενέδικτος: Καλαντώνης Φρίξος

Μαργαρίτα, ακόλουθος της Ηρώς: Βερονίκη Νικολέττα

Ούρσουλα, ακόλουθος της Ηρώς: Ξηρουχάκη Άννα

Βεατρίκη, ξαδέλφη της Ηρώς: Αραούζου Ελένη

Βαλτάσαρ: Πέτλης Άγγελος

Κόνραντ: Νέζης Παναγιώτης

Μπεκράκιος: Κοντογιάννης Οδυσσέας

Σκυλόμουρος: Σιμεόνοβ Πέταρ

Ξινίων: Γαλαίος Σωτήρης

Ιερέας Φράνσις: Ράπτης Αριστείδης

Α’ Φύλακας: Καλόφωνος Βασίλης

Β’ Φύλακας: Σπανόπουλος Γιώργος

Γ’ Φύλακας: Τσουκαλά Μαριλίτα

Αγγελιοφόρος, Φύλακας: Κρητικού Αδαμαντία

Μετάφραση: Μπελιές Ερρίκος

Κίνηση, Επιμέλεια μουσικής: Βασιλοπούλου Βίκυ

Σκηνογραφία, Ζωγραφική σκηνικού: Μπατή Ελίνα, Χαλκιαδάκη Τζωρτζίνα, Πανουτσοπούλου Μαριέττα, Τσουκαλά Μαριλίτα

Βοηθός σκηνοθέτη: Σιμεόνοβ Πέταρ

Σκηνοθεσία, κοστούμια: Σπηλιόπουλος Παναγιώτης

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9

«Μαύρο μου χελιδόνι»

Παραμύθια και Τραγούδια

Παναγιώτης Τερζάκης & Εύη Γεροκώστα

Σύλλογος Προστασίας της Ρεματιάς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ιστορίες και τραγούδια μαγείας, αγάπης, αναζήτησης, νόστου. Ιστορίες και τραγούδια για τη Φύση. Η βαθιά, δυναμική φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη και η συναρπαστική αφήγηση της παραμυθούς Εύης Γεροκώστα με τη συνοδεία της λύρας και των κρουστών γίνονται οδηγός σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τρυφερούς σκοπούς και παραδοσιακές μελωδίες από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Ένα ταξίδι που, τελειώνει ποτέ…

Παναγιώτης Τερζάκης, τραγούδι, κιθάρα

Εύη Γεροκώστα, αφήγηση

Γιώργης Βροντινάκης, λύρα, λαούτο

Νάνσυ Αγγελάκη, κρουστά

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και σε ενήλικες.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/09

Ενθύμιον Νότη Μαυρουδή – Από την άκρη τ’ ουρανού ως τα φεγγάρια

Guitarte ensemble – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Χαλανδρίου

Συμμετέχει ο Κώστας Θωμαΐδης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, υπό την οργανωτική και μουσική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίoυ και τον Κώστα Ιωαννίδη στο πόντιουμ συμπράττει με το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρήστος Φάκλαρης) και τον ερμηνευτή Κώστα Θωμαϊδη, σε μια συναυλία αφιερωμένη στον σημαντικό συνθέτη και κιθαριστή Νότη Μαυρουδή και υπόσχονται μια μοναδική βραδιά.

 

ΤΡΙΤΗ 26 και ΤΕΤΑΡΤΗ 27/09

«Στα φτερά της πεταλούδας»

Ένα ταξίδι στη μουσική του Νίκου Κυπουργού

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ VIVA.GR

Σε ένα μελωδικό ταξίδι αφιερωμένο στο έργο του Νίκου Κυπουργού, υπό τη μουσική διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη, προσκαλεί το κοινό η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου. Τα κείμενα της συναυλίας υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη, τη μεταγραφή για ορχήστρα πνευστών ο Μαρίνος Γαλατσινός και τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Αμπαζής. Στην αφήγηση ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Μουσικές από το πλούσιο κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κυπουργού (για ταινίες όπως οι Rom, Aenigma est, Ο δραπέτης κ.ά.), από τον περίφημο κύκλο τραγουδιών Τα μυστικά του κήπου καθώς και αυτοτελή οργανικά έργα (Silent Woman, Αναφορά στον Μόραλη, Parade) απαρτίζουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό στο χθες και στο σήμερα, στην Ανατολή και στη Δύση.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.