Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 17:30

“Ο άντρας μου” της Rumena Buzarovska στη Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου Χαλανδρίου ΑΡΓΩ

H Λέσχη Ανάγνωσης του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου ΑΡΓΩ προσκαλεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:30, σε συζήτηση για τη συλλογή διηγημάτων της Rumena Buzarovska «Ο άντρας μου» (Αθήνα 2023, εκδόσεις Gutenberg).

Συμμετέχουν:

  • η διευθύντρια της σειράς ΑLDINA των εκδόσεων Gutenberg Zωή Μπέλλα-Αρμάου και
  • η συγγραφέας Rumena Buzarovska με διαδικτυακή σύνδεση

Τη συζήτηση θα συντονίσει η φιλόλογος Γεωργία Τεμπέλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 & Καραολή-Δημητρίου, στο κέντρο του Χαλανδρίου).

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στα Σκόπια το 1981, καθηγήτρια λογοτεχνίας και μεταφράστρια η ίδια των Τρούμαν Κάποτε, Φλάνερι Οκόνορ, Τζον Μάξγουέλ Κούτσι, Λιούις Κάρολ. Έχει μέχρι σήμερα εκδώσει τέσσερις συλλογές διηγημάτων: Ορνιθοσκαλίσματα (2007), Οκτάρι (2010), Ο άντρας μου (2014), Δεν πάω πουθενά (2018) και έχει λάβει για το έργο της διάφορες διεθνείς διακρίσεις και υποτροφίες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Έντεκα γυναίκες μιλούν χωρίς ταμπού για την καθημερινότητά τους και τη σχέση με τους συντρόφους τους. Οι αφηγήτριες πλάθουν με τρόπο ανελέητο τα πορτρέτα των ανδρών παρουσιάζοντας τα ελαττώματά τους -μοιχοί, χειριστικοί, υποκριτές, βάναυσοι, απατεώνες, φαντασμένοι-, ενώ αποκαλύπτουν με τόλμη και τον εαυτό τους: τα σχέδια της ζωής τους, τις ήττες, τις ελπίδες, τις ψευδαισθήσεις, αλλά και τις αδυναμίες τους.

Έντεκα ιστορίες, έντεκα παραλλαγές της πατριαρχίας, άλλοτε σκληρά ρεαλιστικές, άλλοτε σουρεαλιστικές ακόμα και αστείες, από τη Ρούμενα Μπουζάροφσκα (Βόρεια Μακεδονία, γενν. 1981), μια από τις πιο επιτυχημένες και αναγνωρίσιμες συγγραφείς στα Βαλκάνια. Το βιβλίο Ο άντρας μου έχει ήδη μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και έχει εκδοθεί από μεγάλους και ιστορικούς εκδοτικούς οίκους.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.