Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 20:34

Συναυλία με έργα νέων Ελλήνων συνθετών στο Αετοπούλειο

Η εκδήλωση αναβάλλεται λόγω του τριήμερου πένθους για τον θάνατο του Κώστα Παττακού

Ο κύκλος «Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο», που διοργανώνουν η Δημοτική Φιλαρμονική και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, φιλοξενεί, αυτή τη φορά, 5 νέους συνθέτες που παρουσιάζουν έργα τους με μια ομάδα σημαντικών εκτελεστών, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στις 7:30 μ.μ, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Τομπάζη 18 & Φιλικής Εταιρείας).

Θα εκτελεστούν έργα για πιάνο, τραγούδι, και κουαρτέτο εγχόρδων των:

Αθανάσιου Καλαβριζιώτη
Ασπασίας Κόκκαλη
Mαρουλίας Κοντού
Νικόλαου Λούβη
Άγγελου Σαμπάνη

(Διδάσκων καθηγητής: Νικόλαος Καριώτης)

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Νίνα Γκιώνη, Ιωάννα Παναγιώτου (βιολί)
Ιάσων Βλαβιανός (βιόλα)
Ορέστης Ζαφειρόπουλος (τσέλο)
Ευδοκία Μωυσίδου (τραγούδι)
Λουκία Γκαρδιακού, Μαρουλία Κοντού, Άγγελος Σαμπάνης (πιάνο)

Οι εκδηλώσεις «Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο» αποτελούν συνέχεια και επέκταση του εγχειρήματος που ξεκίνησε με τη λειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, και έχουν στόχο να συνενώσουν νέους μουσικούς από το Χαλάνδρι -και όχι μόνο- και να διαδραματίσουν έναν αξιοσημείωτο ρόλο στη μουσική ζωή της Αθήνας.

Διοργανώνεται ένας ευρύς κύκλος, με ρεσιτάλ πιάνου, βιολιού, τσέλου, κλαρινέτου, φλάουτου κ.α., όπως και μικρών συνόλων μουσικής δωματίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, να απολαύσει νέους σολίστ που με τη νεανική δυναμικότητα προσδίδουν πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ερμηνεία των μεγάλων έργων, παράλληλα δε, πετυχαίνουν με την παρουσία τους, να προσελκύουν ένα πολύχρωμο κοινό που επικοινωνεί ουσιαστικά με την παγκόσμια μουσική δημιουργία, όλων των στυλ και των ιστορικών περιόδων.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.