Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 00:30

Γιατί με τον Γιώργο Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Ιωακειμίδη ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα διότι ο Γιώργος Ιωακειμίδης είναι ένας φάρος για τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι ο παλιότερος εν ενεργεία δήμαρχος στην Ελλάδα, εκλεγμένος 7 συνεχείς φορές, τις 6 από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα προερχόμενος από τον μικρό δήμο του Ρέντη στην συνένωση των Δήμων Α. Ι Ρέντη – Νίκαιας.
Ανάπλασε τον Δήμο Α. Ι Ρέντη και από μια παραγκούπολη τον έκανε αξιοζήλευτη συνοικία με πρότυπο αναπτυξιακό πρόγραμμα και ανέταξε οικονομικά την Νίκαια παραλαμβάνοντας χρέος 80 εκατομμύρια.
Είναι η πράξη στην προσπάθεια της ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης αφού είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην ιστορία, που τόλμησε να κατέβει ως ανεξάρητος υποψήφιος επικεφαλής παράταξης στις συνδικαλιστικές εκλογές και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, όπου έγινε και Πρόεδρος, απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα κομματικά σχήματα. Δεν ενήκει σε κανένα κόμμμα και δεν παίρνει εντολές από κανένα κόμμα.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι προτάσεις και οι τοποθετήσεις του Γιώργου Ιωακειμίδη στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης είναι πάντα συγκροτημένες, τεκμηριωμένες και έτσι σεβαστές από όλους. Διότι μιλάει ένας ανεξάρτητος Πανεπιστημιακός και απόλυτος γνώστης του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δική μου υποψηφιότητα είναι μια πράξη στήριξης του θεσμού της Ελληνικής Πρωτοβουλιακής Κοινότητας.
Στην Αττική από το πρώτο ΚΠΣ έχουν πέσει πάνω από 21 δισεκατομμύρια ευρώ και κάθε έκθεση παρακολούθησης (απολογισμού) της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τότε, σημειώνει ακριβώς τα ίδια προβλήματα και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε προηγούμενη φορά (για πέμπτη φορά).
Η Αττική έχει το χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Ευρώπη με 37% καθυστέρηση στις διαδρομές.
Έχει τον χαμηλότερο δείκτη πρασίνου στην Ευρώπη και σε αναλογία πληθυσμού και σε αναλογία έκτασης και 9 φορές λιγότερο από το αποδεκτό όριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Εχει από τους υψηλότερους δείκτες ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Εχει το χειρότερο και ελλιπέστερο σύστημα αστικών συγκοινωνιών.
Εχει την μικρότερη έκταση δημόσιων χώρων κατ΄αναλογία.
Εχει το μικρότερο δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων σε όλη την Ευρώπη
Εχει το εντονότερο πρόβλημα αστικοποίησης και τσιμεντοποίησης.

Με λίγα λόγια έχει τον χειρότερο δείκτη ποιότητας ζωής στην Ευρώπη χωρίς να γίνεται καμία αξιόπιστη προσπάθεια βελτίωσης. Αντιθέτως οι δημόσιες επενδύσεις σε μεγάλες αρτηρίες, σε μεγάλες υπερτοπικές μονάδες υπηρεσιών καζίνα, Malls, Διευρωπαϊκούς Σταθμούς μεταφόρτωσης εμπορευμάτων, Microsoft Data Center κλπ μεγεθύνουν δραματικά τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Περιβαλλοντικά και λειτουργικά.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, ακόμη και στην διαχείριση των απορριμάτων τρώει συνεχώς το ένα πρόστιμο πίσω από το άλλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επενδύει και ετοιμάζει σύστημα καύσης, απομακρύνεται από την ανακύκλωση και δυσχεραίνει την δουλειά των δήμων στην αποκομιδή, κατεβάζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και το αστικό περιβάλλον.

Όμως και στην Ψηφιακή Μετάβαση η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του Ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) με τεράστιο κόστος και πολλά εμπόδια για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Πρώτα από όλα στον τομέα της διαφάνειας και της προσβασιμότητας του πολίτη στην πληροφορία μέσω διαδικτύου, στην διαβούλευση και στην αμφίδρομη επικοινωνία.
Στις υποδομές.
Στην εσωτερική οργάνωση.
Στην δυνατότητα του πολίτη να εξυπηρετείται για όλα χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί στις υπηρεσίες και να σπαταλάει το χρόνο του.
Και τέλος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όπως βρίσκεται πολύ πίσω και στην διαχείριση των αδέσποτων ή και των άγριων ζώων. Τα ζώα δεν γνωρίζουν διοικητικά όρια μεταξύ των δήμων. Κινούνται σε όλη την Αττική και χρειάζονται και συνολική διαχείριση. Η Περιφέρεια Αττικής όμως δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό ούτε στην υποστήριξη των δήμων, ούτε στην οργάνωση ενός ενιαίου συστήματος.

Στην Αττική δεν προωθείται πολεοδομικά η αποκέντρωση και η πόλη των 15 λεπτών όπου ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετηθεί για κάθε του υπόθεση (φαγητό, ιατρικά θέματα, γραφειοκρατεία) σε μια απόσταση 15 λεπτών από το σπίτι του με τα πόδια, όπως γίνεται σήμερα σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Αντίθετα στην Αττική αδειοδοτούνται και επιδοτούνται οι τεράστιες επιφάνειες που απαιτούν την διαδρομή μεγάλων αποστάσεων και προκαλούν τον μαρασμό των τοπικών αγορών.

Και την ώρα που σε όλη την Ευρώπη, όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις την εποχή του κορονοϊού και μετέπειτα φτιάχνουν ποδηλατόδρομους 50 έως 100 χιλιομέτρων η κάθε μία, στην Αττική δεν φτιάχτηκε ούτε ένα μέτρο.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω η Αττική απειλείται: Με φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, με πανδημίες, με διατροφικές και ενεργειακές κρίσεις, με πιθανές πρωτόγνωρες απειλές. Δεν υπάρχει όμως τίποτα, καμία προετοιμασία, κανένα σχέδιο, καμία πρόβλεψη και πρόληψη να αντιμετωπιστούν, ενώ όλα τα αντιπλημμυρικά έργα λημνάζουν. Το είδαμε περίτρανα και στις πρόσφατες πυρκαγιές όπου χωρίς λόγο και αιτία καταστράφηκαν 153 περιουσίες και κάηκαν εκατοντάδες ζώα.
Την ίδια ώρα στην Περιφέρεια Αττικής επικρατεί ένα διοικητικό και οικονομικό χάος που όχι μόνο αδυνατεί να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά υπολείπεται πολύ στο να διαχειριστεί σε ικανοποιητικό βαθμό, ακόμη και την υπάρχουσα κατάσταση.
Η Αττική χρειάζεται ριζικές αλλαγές προσανατολισμού και νέο Στρατηγικό Πρόγραμμα για να λέγεται και αυτή Ευρωπαϊκή Περιφέρεια και να προσφέρει στους πολίτες της μια άλλη ποιότητα ζωής.
Ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί στο τιμόνι έναν άνθρωπο συγκροτημένο και μεθοδικό, με εμπειρία, με υψηλό δείκτη ευφυίας, συνείδησης και ενσυναίσθησης.
Έναν άνθρωπο που η σκέψη του να πατάει στην επιστήμη.
Έναν άνθρωπο που δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος και με πολιτική βούληση για τομές.
Έναν άνθρωπο που να ξέρει να επιλέγει σωστούς συνεργάτες για τους κατάλληλους ρόλους.
Έναν άνθρωπο που να συνομιλεί με όλους.
Με προτεραιότητα στην προετοιμασία για το αύριο και υπηρέτη της χρηστής διοίκησης.
Έναν άνθρωπο που να εμπνέει σεβασμό και να συγκεντρώνει δίπλα του ανθρώπους με αξίες, όραμα και ανεξάρτητη σκέψη.
Γι αυτό στηρίζω τον Γιώργο Ιωακειμίδη συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό του. Διότι έχει αποδείξει επί 29 χρόνια ότι διαθέτει όλα τα παραπάνω προσόντα, αλλά πολύ περισσότερο έχει την βούληση να αλλάξει τα δεδομένα και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στους κατοίκους της Αττικής.

Διαβάστε εδώ τα άρθρα μου:

Τα 4 βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην Αττική

Η Αττική χρειάζεται Βιώσιμες μετακινήσεις

Η αποτυχία της Πολιτικής Προστασίας κίνδυνος και για την Αττική

Η Αττική χρειάζεται πράσινο

Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστη

Στοιχεία Επικοινωνίας και το Βιογραφικό μου

Επισκεφθείτε το blog μου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.