Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 19:57

Θάνος Τσιαμπάς: «Προτεραιότητά μας οι λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των Χαλανδραίων»

Συνέντευξη στο Myxalandri.gr παραχώρησε ο Θάνος Τσιαμπάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Αγαπάμε το Χαλάνδρι” με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού: 

- Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να κατέλθετε στις εκλογές δίπλα στην Κρίστη Αγαπητού και να είστε εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αγαπάμε το Χαλάνδρι”;

Η Κρίστη Αγαπητού είναι ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση των προβλημάτων της πόλης μας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δουλεύει ομαδικά για να πετυχαίνει τους στόχους της και έχουμε κοινό όραμα για την πόλη μας, ένα όραμα για τις επόμενες γενιές. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Οικονομικών σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας μέσα στα μνημόνια και κατάφερε να συγκεντρώσει 13.000.000€ για τον Δήμο Χαλανδρίου. Πιστεύω ότι ο Δήμος μας έχει τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης και μπορούμε να βρούμε λύσεις στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι, όπως άλλωστε πράττω από το 2019, ότι θα είμαι δίπλα τους για να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματά τους.

- Ποια είναι τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας και μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε εσείς;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης ειδικά στο κέντρο της πόλης μας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να προτιμούν γειτονικά mall για τις αγορές τους. Αυτό έχει ως συνέπεια, τον μειωμένο τζίρο για τους επιχειρηματίες της πόλης μας και σε συνδυασμό με τα αυξημένα δημοτικά τέλη που ψήφισε η απερχόμενη διοίκηση Ρούσσου πολλά μαγαζιά να κλείνουν μέρα με τη μέρα.

Γι’ αυτό, δεσμευόμαστε για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στο ακίνητο του Δήμου Χαλανδρίου «Κτήμα Μαμόπουλου», για την τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (ένα μέτρο που είχε καταψηφίσει η διοίκηση Ρούσσου όταν ήταν στην αντιπολίτευση), με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών μας, τη μείωση του άσκοπου κυκλοφοριακού φόρτου, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Παράλληλα εφαρμόζοντας τις κυκλοφορικές μελέτες σε όλες τις γειτονιές της πόλης μειώνουμε τον φόρτο στον οικιστικό ιστό και ο χαρακτήρας της γειτονιάς επιστρέφει στους πολίτες.

Επίσης, έχουμε σχεδιάσει άμεσες λύσεις για πολλά σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν από την απερχόμενη διοίκηση:

  • δημιουργία ιδιόκτητων παιδικών σταθμών, λόγω έλλειψης υποδομών και ειδικότερα η έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών, που είχε ως συνέπεια φέτος να μείνουν εκτός 87 βρέφη, διότι ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν μερίμνησε για τη δημιουργία τους και
  • ενεργειακή αναβάθμιση όλου του δημοτικού φωτισμού με νέα τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας led και παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων.

- Τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες;

Από το 2019 που εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος προσπάθησα, και θεωρώ ότι τα κατάφερα σε σημαντικό βαθμό, να είμαι δίπλα στους πολίτες καθημερινά. Αυτό που μου μεταφέρουν είναι ότι η ποιότητα ζωής τους έχει χειροτερέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια, διότι ο Δήμος μας υστερεί σημαντικά στην προσβασιμότητα, στις υποδομές, σε χώρους πρασίνου, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σε οδοφωτισμό, σε αίσθηση ασφάλειας. Γι’ όλα τα παραπάνω υπάρχουν εφαρμόσιμες λύσεις οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο άλλωστε έγινε κατόπιν ερωτηματολογίου από όλες τις γειτονιές του Χαλανδρίου, στο οποίο οι ίδιοι οι πολίτες μας ανάδειξαν τα προβλήματα.

- Τι θα λέγατε στους δημότες αν αύριο ήταν οι δημοτικές εκλογές;

Να προσέλθουν στην κάλπη με γνώμονα ποιος μπορεί να λύσει τα προβλήματά τους και ποιος έχει όραμα για τις επόμενες γενιές. Θα τους έλεγα, λοιπόν, να μας εμπιστευτούν! Άλλωστε στο Χαλάνδρι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας και έχουμε δείξει δείγματα γραφής.

Θάνος Τσιαμπάς
Φυσικοθεραπευτής BSc MSc
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
με τον συνδυασμό “Αγαπάμε το Χαλάνδρι”
κιν.: 6945-739976
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.