Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:41

Ο Ανέστης Πεσματζόγλου νέος προπονητής της Γυναικείας ομάδας πόλο του Νηρέα Χαλανδρίου

Ένας κύκλος έκλεισε κι ένας νέος ανοίγει, με στόχο να συνεχιστεί η ανοδική πορεία που διανύει τα τελευταία χρόνια το Γυναικείο τμήμα πόλο του Νηρέα Χαλανδρίου.

Η νέα εποχή ξεκίνησε και ο Νηρέας ανακοινώνει επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Ανέστη Πεσματζόγλου, ο οποίος, μάλιστα, έπιασε δουλειά και έκανε τις πρώτες του προπονήσεις στα κορίτσια του Νηρέα.

Ο έμπειρος και πετυχημένος τεχνικός αναλαμβάνει το τιμόνι της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης, με υψηλούς στόχους στην Α’ Γυναικών, ενώ θα είναι υπεύθυνος και για την οργάνωση όλων των υπολοίπων ομάδων των μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών και των τμημάτων υποδομής των κοριτσιών, ως επικεφαλής ανανεωμένου τεχνικού τιμ. Άμεση συνεργάτης του θα είναι η ασημένια Ολυμπιονίκης Γεωργία Ελληνάκη.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο Ανέστης Πεσματζόγλου υπήρξε διακεκριμένος πολίστας στη δεκαετία του ’80 και αρχές αυτής του ’90, οπότε με το σκουφάκι του ΑΝΟ Γλυφάδας γνώρισε όλες τις μεγάλες στιγμές με την κατάκτηση των τίτλων, ενώ φυσικά υπήρξε και μέλος των Εθνικών ομάδων. Σταμάτησε την καριέρα του ως παίκτης το 1993. Την προπονητική του καριέρα την είχε ξεκινήσει στον ΝΟ Βουλιαγμένης (1986-92), ως συνεργάτης του Γιάννη Γιαννουρή κι ενώ ήταν ακόμη παίκτης στη Γλυφάδα.

Από το 1993 διετέλεσε συνεργάτης προπονητής του Νίκου Αναγνωστόπουλου στην Εθνική ομάδα Γυναικών, ενώ δούλεψε και στον Εθνικό Πειραιά έως το 1996, οπότε ανέλαβε τον ΝΟ Χαλκίδας, με τον οποίο έζησε τις χρυσές εποχές στην Α1. Εκεί έμεινε μέχρι το 2012 και στη συνέχεια επέστρεψε στη Γλυφάδα. Από το 2013 έφυγε στο εξωτερικό και ως προπονητής πόλο δούλεψε στο Ισραήλ, στον σύλλογο Σαμίρ, αλλά και στην Εθνική ομάδα (2015-18). Στη συνέχεια βρέθηκε στη Φινλανδία όπου το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ανδρών και Νέων Ανδρών με τη Σέτους Έσπου, ενώ πήρε δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Γυναικών (είχε αναλάβει και τα δύο τμήματα πόλο του συλλόγου). Το 2020 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καρούζ στην Ελβετία, αλλά οι εκεί εγχώριες διοργανώσεις διακόπηκαν και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

«ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Ο Ανέστης Πεσματζόγλου τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητή του Νηρέα Χαλανδρίου: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα μετά από επτά χρόνια και αναλαμβάνω μια ομάδα όπως ο Νηρέας Χαλανδρίου, που έχει υψηλούς στόχους. Παίρνω τη θέση της Ευτυχίας Καραγιάννη, μιας σπουδαίας προπονήτριας και καλής φίλης, για να συνεχίσουμε την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μια εκλεκτή φουρνιά κοριτσιών αυτήν την εποχή στον Νηρέα και παράλληλα διαθέτουμε τα εχέγγυα για μια σπουδαία πορεία. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Δημήτρη Γιακουμάτο και το Δ.Σ. που με εμπιστεύτηκε. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να προσφέρω στο αγαπημένο μου άθλημα, όπως κάνω μια ζωή. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους, με τα παιδιά του τεχνικού τιμ, με τη διοίκηση και τους εφόρους και με με τους γονείς. Θα καταφέρουμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο και να ανεβούμε ακόμα πιο ψηλά».

Ο πρόεδρος του Νηρέα Δημήτρης Γιακουμάτος δήλωσε από την πλευρά του: «Μετά από μια πετυχημένη πορεία πέντε χρόνων, κάνουμε μια άλλη επιλογή με έναν προπονητή που έρχεται να φέρει τη δική του φιλοσοφία, αλλά του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος ότι θα μας διατηρήσει ψηλά και θα μας πάει ακόμα ψηλότερα. Ευχαριστούμε την Ευτυχία Καραγιάννη και την Κατερίνα Οικονομοπούλου για την προσφορά τους».

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΝΗΡΕΑ Η ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ

Στο πλαίσιο των ανταλλαγμάτων για τις μεταγραφές των Σοφίας Τορνάρου και Φωτεινής Τριχά στον Ολυμπιακό, ο Νηρέας Χαλανδρίου αποκτά με ελεύθερη μεταγραφή, πλέον, την Μίρβα Νιαρχάκου (αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν με υποσχετική από τους ερυθρόλευκους).

Πηγή: nireashal.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.