Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 21:50

180 αθλητές αγωνίστηκαν στο 2ο In Pool TRIathlon Chalandri 2024

Μεγάλες αθλητικές στιγμές έζησε για ακόμα μια φορά το Χαλάνδρι, το σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου, με το «2ο In Pool TRIathlon Chalandri 2024» που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με την TRIMORE Sport Events, υπό την αιγίδα της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΤΟΕ).

Για μια ακόμη φορά, η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς αγωνίστηκαν 180 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ τους, δεκάδες ενήλικες, παιδιά αλλά και άτομα με αναπηρία που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα.

Οι αγώνες που περιελάμβαναν κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο, πραγματοποιήθηκαν και φέτος στο ανακαινισμένο αθλητικό κέντρο «Νίκος Πέρκιζας», το οποίο μετατράπηκε στο μοναδικό στην Ελλάδα, τεχνητό τερέν Τριάθλου.

Πρόκειται για τη μοναδική διοργάνωση Τριάθλου στην Ελλάδα που πραγματοποιείται κατά τη χειμερινή περίοδο και μακριά από θάλασσα ή λίμνη.

Το μεγάλο ετήσιο ραντεβού του Τριάθλου στο Χαλάνδρι, κορυφώθηκε την Κυριακή το απόγευμα, με τους τελικούς ανδρών – γυναικών, τις απονομές των μεταλλίων, καθώς και τις ειδικές βραβεύσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τους πανηγυρικούς ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Στο βάθρο των μεταλλίων ανέβηκαν οι Νέλλυ Δελιάλη, Ύβόννη Πέννα και Ελισάβετ Δήμου, για τις γυναίκες, και οι Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Ορέστης Χαραχούσης και Στέφανος Ραφτόπουλος, για τους άντρες.

Επίσης, βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά σε αγώνες Τριάθλου οι Χρήστος Γιαννακόπουλος και Ελισάβετ Δήμου.

Τα μετάλλια και βραβεία απένειμαν οι αντιδήμαρχοι Αλέξης Μαυραγάνης, Κώστας Ευθυμίου και Χάρης Μαυρουδής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Κρίστη Αγαπητού, ο δ/νων σύμβουλος της Elval Colour Γιάννης Αγγελής και ο Νίκος Κοσμάς, εκ μέρους της Τριαθλητικής Ομοσπονίας Ελλάδας (ΤΟΕ).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα πλήθος παράλληλων δράσεων για παιδιά, τα οποία απόλαυσαν Kids Aqua Games, Kids Aqua Yoga από την Αριάδνη Οικονομίδη (Yoga Instructor), ποδηλατική βραδυπορία, σκυταλοδρομίες κολύμβησης καθώς και το Swim Together.

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: «Το τρίαθλον συγκαταλέγεται στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης»

«Είμαστε περήφανοι γιατί το Χαλάνδρι διοργάνωσε με επιτυχία μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε άρτιες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, για τις οποίες έχουν επενδυθεί πάνω από 5.000.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, συμπληρώνοντας ότι: «Είμαστε χαρούμενοι που ο αγώνας του Τριάθλου έγινε πλέον θεσμός, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, και συγκαταλέγεται στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης, που δίνουν τη δυνατότητα σε μεγάλους και μικρούς να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα».

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλέξης Μαυραγάνης επισήμανε ότι «ο Δήμος Χαλανδρίου απέδειξε και πάλι ότι μπορεί να διοργανώσει μεγάλα αθλητικά ραντεβού και να καινοτομεί, όπως έκανε με τη διαμόρφωση του αθλητικού κέντρου «Ν. Πέρκιζας» στο μόνο στην Ελλάδα τεχνητό τερέν Τριάθλου. Είναι πολύ σημαντικό ότι και τον φετινό αγώνα τον αγκάλιασαν οι πολίτες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές και τους εργαζομένους που συνέβαλλαν στη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης».

Ο εκπρόσωπος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Νίκος Κοσμάς δήλωσε: «Άλλη μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το 2ο In Pool TRIathlon Chalandri χάρισε σε όλους μας συγκίνηση στην έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος για το 2024, θέτοντας ψηλά τον πήχη για τις επόμενες τριαθλητικές διοργανώσεις. Συγχαρητήρια, βεβαίως, αξίζουν όλοι οι αθλητές καθώς και οι δεκάδες εθελοντές που βοήθησαν στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων, καθώς επέδειξαν στους συμμετέχοντες αθλητές αισθήματα φιλοξενίας και συμπαράστασης. Τα θερμά λόγια, με τα οποία χαρακτήρισαν τη διοργάνωση οι αθλητές και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, συνδράμουν στις συνεχείς προσπάθειες και στη μέριμνά μας για στήριξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης και τα επόμενα χρόνια. Ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Χαλανδρίου για τη συνδιοργάνωση και την υποστήριξη του στη διεξαγωγή του αγώνα!».

Ο επικεφαλής της TRIMORE Sport Event Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, από την πλευρά του, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα μας, να προσφέρουμε μεγάλα χαμόγελα, ενθουσιασμό, ξάφνιασμα, ένταση και δυναμισμό. Φέτος ο καιρός μας βοήθησε και αυτό μας το τόλμημα, αγκαλιάστηκε από ακόμη περισσότερους αθλητές, ακόμη περισσότερα παιδιά και ακόμη περισσότερους νέους τριαθλητές. Κάθε συμμετοχή έχει ιδιαίτερη αξία για μας και είμαστε ενθουσιασμένοι με την αρωγή του Δήμου Χαλανδρίου».

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.