
Καλοκαίρι γεμάτο σπορ και χαρά για 750 παιδιά του Χαλανδρίου στην Αθλητική Κατασκήνωση 2025
Ο αγαπημένος θεσμός της «Αθλητικής Κατασκήνωσης» επέστρεψε και φέτος το καλοκαίρι, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να περνούν ευχάριστα τις θερινές ημέρες, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής και έμπειρου προσωπικού.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συνολικά 750 παιδιά δημοτών - κατοίκων Χαλανδρίου και υπαλλήλων του Δήμου και πραγματοποιείται στις κλειστές και ανοιχτές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου "Νίκος Πέρκιζας".
Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου ξεκινά η τρίτη και τελευταία περίοδος που θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου.
Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι προσαρμοσμένα και κατάλληλα για τις ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν και είναι σχεδιασμένα από πτυχιούχους καθηγητές Φυσικής Αγωγής - προπονητές του Δήμου.
Τα αθλήματα με τα οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, ο στίβος, η κολύμβηση, το τένις, το πινγκ πονγκ και η ρυθμική γυμναστική ενώ παραδίδονται και μαθήματα εικαστικών. Παράλληλα πραγματοποιούνται τρεις θεατρικές παραστάσεις, καθημερινές προβολές ταινιών ενώ φέτος πραγματοποιούνται και τρεις εκδρομές σε water park.
Πολύ σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά φέτος, τα παιδιά έμαθαν διαχωρίζουν τα οργανικά από τα άλλα υπολείμματα στις τροφές τους και να τα εναποθέτουν σε διαφορετικούς κάδους κι έτσι εκπαιδεύτηκαν στη διαλογή των απορριμμάτων, τη σημασία της ανακύκλωσης αλλά και την ανάγκη μείωσης της σπατάλης τροφής, με την πολύτιμη συνδρομή της, μοναδικής στην Ελλάδα, Μονάδας Αποτροπής Απωλειών Τροφίμων και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων του Δήμου Χαλανδρίου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή του ΕΜΠ και εντεταλμένου συμβούλου κυκλικής οικονομίας, Γεράσιμο Λυμπεράτο.
«Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Χαλανδρίου προσφέρει μια ευχάριστη καλοκαιρινή διέξοδο για τα παιδιά, φέρνοντας τα κοντά στον αθλητισμό και την ευγενή άμυλα, δίνοντας παράλληλα και πολύτιμή βοήθεια στους γονείς. Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό της Αθλητικής Κατασκήνωσης που έδωσε και φέτος τον καλύτερο εαυτό του, για να έχουν τα παιδιά και οι γονείς μια ασφαλή, δημιουργική και ευχάριστη διέξοδο, μετά το κλείσιμο των σχολείων» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέων Τεχνολογιών, Αλέξης Μαυραγάνης.