Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 12:22

Ολοκληρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Χαλάνδρι

xristougenna 2017 xalandri 1

Χιλιάδες Χαλανδραίοι/ες και φίλοι/ες της πόλης γιόρτασαν τα Χριστούγεννα και υποδέχτηκαν το νέο έτος μέσα σε χαρμόσυνο κλίμα με επίκεντρο την πλατεία του Χαλανδρίου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν μαγικές βόλτες με το τρενάκι που είχε στηθεί στην πλατεία της πόλης, να γράψουν και να "καταθέσουν" τα γράμματά τους στο σπίτι του Αη Βασίλη, να κάνουν παρέα με χριστουγεννιάτικες κούκλες, ξωτικά και ξυλοπόδαρους, να διασκεδάσουν με γιγάντιες σαπουνόφουσκες και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες και δημιουργικά εργαστήρια. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου που τραγούδησε τα κάλαντα στο άναμμα του δέντρου.

Στη γιορτινή ατμόσφαιρα συνέβαλαν κοινωνικοί φορείς της πόλης (Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, Ίδρυμα Χατζηκώνστα, Σύλλογος Φίλος των Ζώων Χαλανδρίου, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου και 2ο & 3ο Σύστημα Προσκόπων) με εκδηλώσεις και παζάρια καθώς και εμπορικά καταστήματα με κεράσματα, ενώ η Μουσικοθεατρική Ομάδα ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ, η οποία απαρτίζεται από παρέα από τρομπετίστες, μουσικούς και ηθοποιούς παρουσίασε παραμύθια χρησιμοποιώντας τις δικές της μουσικές και τραγούδια. Παράλληλα, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου ήχησαν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, συμπληρώνοντας την εορταστική ατμόσφαιρα.

xristougenna 2017 xalandri 2

Από την εορταστική περίοδο δεν έλειψαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Οι μαγικές φωνές του acapella φωνητικού συνόλου 8tetto χάρισαν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία στους ακροατές τους, στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ η χριστουγεννιάτικη συναυλία "Άγια Νύχτα" με τη μικτή χορωδία Μουσικά Ηχοχρώματα και σολίστ ταξίδεψε το κοινό ανάμεσα σε κλασικά έργα και θρησκευτικούς ύμνους μέχρι κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια. Στο Ίδρυμα Ζήση παρουσιάστηκε επίσης στις 17 Δεκεμβρίου η εύθυμη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση "Καλά Ύστερα" από τον Λαογραφικό Σύλλογο Χανίων.

Στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας, τα τμήματα της Φιλαρμονικής παρουσίασαν συναυλία των Συνόλων μουσικής δωματίου.

Σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου πραγματοποιήθηκαν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και αφηγήσεις παραμυθιών για τα μικρά παιδιά.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» παρουσιάστηκαν παραστάσεις από ομάδα κουκλοθέατρου και οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα διαδραστικά εργαστήρια.

Και όπως κάθε χρόνο, η Φιλαρμονική του Δήμου μας "όργωσε" την πόλη, χαρίζοντας στους κατοίκους χαρούμενες μελωδίες.

xristougenna 2017 xalandri 3

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, των Θεοφανείων, οι κάτοικοι της πόλης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος στο κολυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας» όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων και παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης. Τον σταυρό έπιασε ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου Χαλανδρίου Ηλίας Σείμπ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης από την ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου.

theofaneia xalandri 1

Μπορεί τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια να έσβησαν, ωστόσο ο Δήμος Χαλανδρίου συνεχίζει τις προσπάθειες για μια πόλη φωτεινή, με ποιότητα ζωής και ευκαιρίες για γιορτή για όλες και όλους ενώ, στην ανακοίνωσή του, εύχεται να είναι ειρηνικό και ευτυχισμένο το 2018 με αγάπη και αλληλεγγύη ανάμεσα σε ανθρώπους και λαούς.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.