Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 21:35

Οι καλύτερες θεραπείες μαλλιών μετά το καλοκαίρι, από τον Michael TsVL, εισηγητή θεραπειών

Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι τελείωσε και έχει μπει το φθινόπωρο. Επιστροφή στην καθημερινότητα, αλλά πέρα απ' τις ανεξίτηλες αναμνήσεις, το καλοκαίρι αφήνει και ανεξίτηλα σημάδια φθοράς στα μαλλιά μας. Ο Μιχάλης Τσουβαλάς από την Ελευσίνα, ως ο πλέον καταλληλότερος, εξηγεί τους “κινδύνους” του καλοκαιριού για τα μαλλιά και προτείνει τις καλύτερες θεραπείες.

Το καλοκαίρι αν και αποτελεί την πιο ξέγνοιαστη εποχή, επιφυλάσσει «κινδύνους» για τα μαλλιά; Τι παθαίνουν τα μαλλιά το καλοκαίρι;

Τα ωραία για άλλους στοιχεία την εποχή καλοκαιριού, για τα μαλλιά αποτελούν κίνδυνο. Οι κίνδυνοι-στοιχεία αυτοί είναι ο αέρας, η θάλασσα, η πισίνα, η θερμοκρασία και η υγρασία. Τα μαλλιά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού παθαίνουν αφυδάτωση, ξεραίνονται, δηλαδή, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται τα στοιχεία της τρίχας, καθώς ανοίγουν τα λέπια, και να «μαραζώνει» η τρίχα.

Ο ήλιος, το αλάτι, το χλώριο από τις πισίνες, επηρεάζουν την φυσική κατάσταση των μαλλιών;

Ο συνδυασμός των τριών στοιχείων αυτών προκαλεί το λεγόμενο «ξάνοιγμα». Ο ήλιος, συγκεκριμένα, ανεβάζει την θερμοκρασία στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να παράγεται παραπάνω ιδρώτας που συσσωρεύεται στο βολβό της τρίχας και να μικραίνει η τρύπα της επιδερμίδας, απ' την οποία βγαίνει η τρίχα. Στους κροτάφους, λοιπόν, στην κορυφή και στο πίσω μέρος του λαιμού τα μαλλιά μας βγαίνουν πιο λεπτά.

Το αλάτι και το χλώριο απ' την άλλη δημιουργεί αφυδάτωση, ορισμένες φορές και τριχόπτωση, ενώ τα μαλλιά ανοίγουν χρώμα.

Πείτε μας κάποια από τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν;

Γενικότερα, το καλοκαίρι τα μαλλιά χάνουν τη ζωντάνια και την υγιή τους όψη και γίνονται θαμπά και άτονα. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή ο ήλιος αφυδατώνει τα μαλλιά μας, όπως είπαμε και πριν, και η αυξημένη υγρασία τα κάνουν να χάνουν τον όγκο τους και να «πέφτουν». Ο ιδρώτας, επίσης, σε συνδυασμό με το αλάτι και τις ακτινοβολίες του ηλίου οδηγούν στην ψαλίδα. Η μεγαλύτερη φθορά των μαλλιών γίνεται, συνήθως, στις άκρες της κεφαλής, τους κροτάφους και την κορυφή, λόγω πρώτης σειράς στο κεφάλι μας!

Τι θεραπείες συνιστάτε για τα καταστραμμένα μαλλιά; Υπάρχουν στάδια στις θεραπείες; Γίνεται κάποιος συνδυασμός για την αποκατάσταση των μαλλιών;

Η καλύτερη θεραπεία μετά το καλοκαίρι είναι η θεραπεία ΑΝΤΦΡΙΖ και η ΧΡΩΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Η anti-frizz θεραπεία κάνει λεία και λαμπερά τα μαλλιά, ενώ προσφέρει υφή μεταξένια και ιδιαίτερη απαλότητα. Ως αποτέλεσμα τα μαλλιά δεν μαδάνε πλέον, δεν είναι άγρια και ξερά. Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει διάρκεια 1 μισή με 2 μήνες στα μαλλιά της κάθε γυναίκας.

Η χρωμοθεραπεία διορθώνει το ξάνοιγμα των μαλλιών που προκαλείται από τον ήλιο και δημιουργεί έντονες διαφορές στις αποχρώσεις της κάθε γυναίκας και σταματάει την οξείδωση στα μαλλιά. Δημιουργούμε, λοιπόν, ένα ομοιόμορφο χρώμα, ιδανικό για κάθε γυναίκα, και μετέπειτα προμηθεύεται για το σπίτι της ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό μαζί και μια μάσκα, ώστε να κλείσουν τα λέπια που έχουν δημιουργηθεί από την αφυδάτωση και να αρχίσουν τα μαλλιά να επιστρέφουν στην φυσική τους κατάσταση.

Υπάρχουν κάποια tips που μπορείτε να δώσετε, για την φροντίδα των μαλλιών, για το επόμενο πλέον καλοκαίρι;

Φυσικά και υπάρχουν!

Tip 1. Σωστό σαμπουάν για την επιδερμίδα σας, φυσικά σωστή δοσολογία στο λούσιμο και έντονο τρίψιμο στο τριχωτό.

Tip 2. Να χρησιμοποιείτε μαλακτική σε ξερά σημεία και να βάζετε και στην ρίζα αν έχετε Φριζάρισμα.

Tip 3. Για να έχετε πιο μαλακά μαλλιά και ζωντανά, να βάζετε μαλακτική μάσκα και ταυτόχρονα να χτενίζετε τα μαλλιά σας και μετέπειτα τα στριφογυρνάτε ώστε να σφίξουν έως την άκρη, για να κλείσουν τα λέπια.

Το κόστος για τις θεραπείες είναι μεγάλο;

Όπως είναι λογικό κάθε τύπος μαλλιών είναι διαφορετικός και κάθε άτομο χρειάζεται διαφορετική θεραπεία, αναλόγως την φθορά που έχει υποστεί το τριχωτό. Γενικότερα, το κόστος ξεκινάει συνήθως από τα 30 ευρώ, ενώ εάν η φθορά είναι μεγάλη και χρειάζονται πολλές θεραπείες το ποσό δε ξεπερνάει τα 70 ευρώ.

Που θα σας βρούμε κύριε Τσουβαλά;

Θα μας βρείτε στο Χαλάνδρι, στο DELUXE BEAUTY HALL, και στην Ελευσίνα, στο Tsouvala Coiffure.

DELUXE BEAUTY HALL
Σοφοκλή Βενιζέλου 7, Χαλάνδρι (χάρτης)
τηλ. 211-1119892, 690-9437734

Facebook page: Deluxebeautyhall
https://deluxebeautyhall-hair-salon.business.site/

Tsouvala Coiffure
Γυφτέα 40, Ελευσίνα
τηλ. 210-5543688

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.