Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:55

“Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023”: «Στήριξη στη βιοκλιματική ανάπλαση στο κέντρο της πόλης αλλά με συγκεκριμένα πρόσθετα αναγκαία έργα»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023” σχετικά με την έγκριση του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Χαλανδρίου

Η δημοτική παράταξή μας έχει ως πρώτο και κύριο σκοπό την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των Χαλαvδραίων και του Χαλανδρίου. Για αυτό, τα 3 προηγούμενα έτη, είμαστε η παράταξη της αντιπολίτευσης που έχουμε στηρίξει έμπρακτα τις μεγάλες ουσιαστικές παρεμβάσεις στην πόλη μας, όπως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Προσβασιμότητας. Το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο κέντρο, προϋπολογισμού και χρηματοδότησης 6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, της ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Έλαβε και θα έχει τη στήριξή μας, με παράλληλες προτάσεις μας για συμπληρωματικά έργα, που έγιναν, επί της αρχής, αποδεκτές από τη δημοτική αρχή αφού πρόκειται για έργα που έχει επίσης απόλυτη ανάγκη το κέντρο του Χαλανδρίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τρία (3) συγκεκριμένα αναγκαία πρόσθετα αναγκαία έργα που προτείναμε:

  • Την άμεση ωφέλιμη αξιοποίηση του ακινήτου του Δήμου Χαλανδρίου «Κτήμα Μαμόπουλου», με πρόσωπα επί οδό Αγίας Παρασκευής και Παπανικολή, απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο. Ένα ακίνητο με σημαντικές δυνατότητες για νέους χώρους ανωδομής και χώρους στάθμευσης άνω των 600 θέσεων.
  • Την άμεση δημιουργία ενός πυκνού δικτύου mini bus που θα συνδέει τους σταθμούς Μετρό με τις περιοχές του Κέντρου, Συνοικισμού, Πολύδροσου και Κάτω Χαλανδρίου.
  • Την άμεση επέκταση και σύνδεση του υφιστάμενου ασύνδετου διάσπαρτου δικτύου ποδηλατοδρόμων επίσης που θα συνδέει τους σταθμούς Μετρό με τις περιοχές του Κέντρου και Άνω Χαλανδρίου.

Είναι όλες προτάσεις έργων εξαιρετικά αναγκαίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και καλύτερη προσβασιμότητα του Κέντρου Χαλανδρίου, που όμως επί 8 έτη δεν έχει υλοποιήσει η σημερινή δημοτική αρχή, και μπορούν να υλοποιηθούν με διάφορες πηγές χρηματοδότησης. Ενσωματώνονται στη λογική της παράταξής μας της υπεύθυνης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, με στήριξη των θετικών δράσεων, συνεχείς προτάσεις για ένα καλύτερο Χαλάνδρι και για την αντιμετώπιση των διαχρονικών αστοχιών και παραλείψεων.

Η δημοτική μας παράταξη αποτελεί στην κοινωνία του Χαλανδρίου το βασικό δυναμικό νέο πόλο σύνθεσης προτάσεων και συσπείρωσης συμπολιτών μας, για τη δημιουργία μιας νέας διαφορετικής φιλοσοφίας και πρότασης διοίκησης του Δήμου το 2023. Μιας νέας πρότασης που έχει ως πυρήνα πρώτα το Χαλάνδρι και την ανάδειξή του σε κορυφαίο τόπο ποιότητας ζωής. Δύναμή μας η αγάπη για την πόλη, η συλλογική δημοκρατική πράξη, η σύνθεση άξιων ανθρώπων, η διαρκής βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του Δήμου, και τελικά η πίστη μας ότι μπορούμε καλύτερα για όλους.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης,
Μάνος Κρανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής “Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023”
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.