Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 17:46

“Χαλάνδρι στο Φως”: Τοποθέτηση του Χάρη Ρώμα για τη μεταφορά του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου

Τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως” Χάρη Ρώμα αναφορικά με τη μεταφορά του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου. Ο κ. Ρώμας το έθεσε ως έκτακτο θέμα εκτός ημερησίας προς συζήτηση στην 6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Σχετικά με την διαφαινόμενη δημιουργία νέου δικαστικού Χάρτη θέλω να κάνω μια ερώτηση στην Διοίκηση του Δήμου: Είναι αλήθεια ότι συζητείται να καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και να μεταφερθεί και συγχωνευτεί με εκείνο του Δήμου Αμαρουσίου ή του Δήμου Αγίας Παρασκευής; Και αν ναι, γιατί ; Γιατί στο Μαρούσι ή στην Αγία Παρασκευή και όχι στο Χαλάνδρι;

Αν είναι απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γιατί δεν ασκούμε πίεση για να ακυρωθεί αυτή η απόφαση; Δεδομένου, μάλιστα, ότι το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου θεωρείται το πλέον πολυάσχολο και δραστήριο Ειρηνοδικείο μετά από εκείνο των Αθηνών.

Το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, το οποίο λειτουργεί και ως Πταισματοδικείο, έχει στην αρμοδιότητα του 10 Δήμους γειτονικούς και για αυτό παρουσιάζει πολύ μεγάλο αριθμό διεκπεραίωσης προανακριτικών παραγγελιών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για το έτος 2023 διακινήθηκαν περίπου 1200 προανακριτικές Δικογραφίες, εφόσον στην αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου υπάγονται πολλές μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες αλλά και μεγάλοι σχηματισμοί Δημοσίων Υπηρεσιών του Βορείου Τομέα όπως, η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Χολαργού – Αγίας Παρασκευής – Σταυρού, η Πολεοδομία Ανατολικής Αττικής, η Περιφέρεια Βορείου Τομέα, το Ράδιο – Μέγαρο ΕΡΤ και το Δασαρχείο Πεντέλης.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι εξυπηρετεί πληθώρα απλών πολιτών, ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξυπηρετούνται οι Έλληνες πολίτες σε διαδικασίες που τους “καίνε”, όπως διαθήκες, αποποιήσεις, ασφαλιστικά μέτρα, εκούσια κ.λ.π.

Η Δημοτική Παράταξη «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» θεωρεί ότι το Ειρηνοδικείο προσδίδει κύρος που αναλογεί στο Χαλάνδρι. Επίσης δίνει δουλειά στα γύρω του κτηρίου μαγαζιά αλλά και στα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας της πόλης που είναι και αυτή σχετικά κοντά.

Το κυριότερο, επαναλαμβάνω, είναι ότι εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες ετησίως.

Δεδομένου ότι και ο σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων κάνει στάσεις εργασίας για αυτό το θέμα, που σημαίνει ότι ούτε οι υπάλληλοι επιθυμούν αυτή την μετακίνηση, θα επιμείνουμε ότι θα είναι μεγάλο λάθος να καταργηθεί στο Χαλάνδρι μας μία τόσο εμβληματική υπηρεσία.

Θέτω ως πρόταση να γίνει ψήφισμα από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και να διαβιβαστεί μετά στο αρμόδιο Υπουργείο για να εκφράσουμε τις έντονες αντιρρήσεις μας και την ταύτιση των απόψεων μας με τους Δικαστικούς Υπαλλήλους όλης της Ελλάδας που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις που διαφαίνεται ότι θα γίνουν.

Χάρης Ρώμας
Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως”


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.