Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 00:05

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου στο 3o Φεστιβάλ “Strong Me”

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου θα συμμετάσχει στο 3ο Φεστιβάλ Strong Me, με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

To Φεστιβάλ διεξάγεται 17-19 Μαΐου 2024 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελίδων 19 & Πειραιώς 144), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και με τη συμμετοχή 55 φορέων, οργανισμών και συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενημερώσουν, να αφυπνίσουν και να κινητοποιήσουν απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου δραστηριοποιείται ενεργά εδώ και 11 χρόνια γύρω από αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, παρέχοντας πολλαπλή στήριξη σε γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας και διακρίσεων. Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Strong Me από τον πρώτο χρόνο διοργάνωσής του με περίπτερο, ενημέρωση του κοινού και ομιλίες. Φέτος, η συμμετοχή του επιστημονικού προσωπικού του, το Σάββατο 18/5/2024, θα είναι διπλή:

  • 12:00-13:30   Βιωματικό και διαδραστικό εργαστήριο, με αφορμή 2 αποσπάσματα από το βιβλίο Ταξίδια στον Τοίχο: Άχρονο ημερολόγιο τοίχου, της Αντιγόνης Πανταζή. Συντονισμός: Εύα Σιγανάκη, ψυχολόγος.
  • 17:10   Ομιλία με θέμα Υποστήριξη θυμάτων έμφυλης βίας - Πρακτικές και ελλείψεις, δυνατότητες και εμπόδια. Β. Μπάκου, κοινωνιολόγος, Ε. Σιγανάκη, ψυχολόγος.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://strong-me.com

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.