Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 13:27

Μαζική συμμετοχή στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι

Ένα από τα μαζικότερα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι έλαβε χώρα στην πλατεία Χαλανδρίου το Σάββατο 18 Μαΐου με πρωταγωνιστές τους μαθητές της περιοχής.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Οι οργανώσεις βάσης της ΚΝΕ της περιοχής διοργάνωσαν το φετινό μαθητικό φεστιβάλ, αγκαλιάζοντας τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών που συμμετείχαν καθώς και των δεκάδων ανθρώπων, όλων τον ηλικιών που πέρασαν από το χώρο το βράδυ του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν αυτήν την πρωτοβουλία που έδωσε πραγματικά μια αγωνιστική πνοή στην πολυσύχναστη πλατεία.

Η πλατεία «ντύθηκε« στα χρώματα του μαθητικού φεστιβάλ και με ένα πλούσιο πρόγραμμα οι μαθητές, μέλη της ΚΝΕ και οι φίλοι τους, έστειλαν το δικό τους μήνυμα απέναντι στην αδικία, καλώντας μέσα από τη μουσική τους, τις ζωγραφιές τους, τις ομιλίες τους σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ σε ολες τις μάχες. Συνθήματα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό ήχησαν στην πλατεία από τα στόματα των δεκάδων μαθητών που βρήκαν πάτημα να εκφραστούν και να δημιουργήσουν στο φετινό μαθητικό φεστιβάλ.

Οι μαθητές μίλησαν για τις Ευρωεκλογές και την ευκαιρία των νέων με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να χαλάσουν τα σχέδια ΕΕ και κυβέρνησης. Έπαιξαν σε Quiz για τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και πώς ο αγώνας συνεχίζεται.

Παρουσίασαν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου που απάντησαν μαθητές στα σχολεία της περιοχής, σχετικά με τις γυναικοκτονίες και την ανάγκη για το τείχος προστασίας που χρειάζεται να σηκώσουν οι νέες και οι νέοι απέναντι σε όλα τα σάπια φαινόμενα, τις διάφορες εκφράσεις της γυναικείας καταπίεσης, αναδεικνύοντας τους πραγματικούς υπαίτιους για όλα τα απαράδεκτα περιστατικά που εξοργίζουν τον καθένα και την καθεμιά από εμάς, το ίδιο το σύστημα και την πολιτική που τα προκαλεί.

Αίσθηση έκανε το workshop που έστησαν μαθητές μέλη της ΚΝΕ και φίλοι τους από το ΕΠΑΛ της Αγίας Παρασκευής, κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι μαθητές στα ΕΠΑΛ δεν θα κάνουν πίσω από τα όνειρα και τις ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα έκλεισε με συναυλία από μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, με ελληνική και ξένη μουσική και οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο κεντρικό σταθμό του φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 50 χρόνων της αγωνιστικής και καλλιτεχνικής πορείας του θεσμού, στη Γκράβα το Σάββατο στις 25 Μαΐου.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.