Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 00:51

Η δημοτική παράταξη “Αγαπάμε το Χαλάνδρι” για τη νυχτερινή γραμμή του ΟΑΣΑ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Αγαπάμε το Χαλάνδρι” αναφορικά με τη νυχτερινή γραμμή του ΟΑΣΑ:

Η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» κα Κρίστη Αγαπητού και τα μέλη της είχαν τονίσει και προεκλογικά ότι μέσα στους βασικούς σχεδιασμούς τους για την ανάπτυξη της πόλης ήταν η επέκταση και η αναβάθμιση ακόμη περισσότερο των παρεχομένων δημοσίων υπηρεσιών μεταφοράς κοινού. Στηριζόμενοι σε αυτό τον γνώμονα κρίθηκε σκόπιμο να προτείνουν την χάραξη μιας καινοτόμου δράσεως που βασίστηκε σε επιστημονικά εργαλεία, σε άμεση βέβαια συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, που θα έδινε μια μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στο ήδη υπάρχον δίκτυο του ΟΑΣΑ, επεκτείνοντας την δημόσια μετακίνηση και τις νυχτερινές ώρες.

Εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο μέρος επιβατικού κοινού που εργάζεται αλλά και ψυχαγωγείται έως στις πρώτες πρωινές ώρες.

Σκοπός ήταν η διαμόρφωση και η υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου που να βασίζεται στον ΟΑΣΑ, λαμβάνοντας όμως κυρίαρχα υπόψη την εξυπηρέτηση, την συμμετοχή και τις συνδυασμένες μετακινήσεις των ΜΜΜ στην εμβέλεια του Δήμου μας, στοχεύοντας στη διαρκή, συνεχή και αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των Χαλανδραίων κάθε ηλικίας.

O Τομεάρχης Έργων και Υποδομών Πόλης της Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» κος Μανώλης Δωρής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Msc είχε θέσει το θέμα της ανάγκης για λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον οδικό άξονα των περιοχών διέλευσης της Γραμμής 3 στο Μετρό του Δήμου Χαλανδρίου, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες αλλά και η νεολαία. Έτσι, υπεβλήθη από τον κο Δωρή ο κατάλληλος σχεδιασμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών αποβλέποντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Η ίδρυση της γραμμής που ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της στις 19.5.2024 έχει τα χαρακτηριστικά: 400 Πειραιάς-Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η Αλληλουχία Στάσεων (ενδεικτικά - βασικές) στην περιοχή μας:

  • Σταθμός Νομισματοκοπείο
  • Γαρηττού
  • Μετρό
  • Πλατεία Φλύας
  • Τυμφρηστού
  • Τέρμα Σταθμός ΜΕΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
  • Εθνος
  • Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.