Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 01:39

Δύο συγγραφείς συζητούν για τα βιβλία τους στη Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου Χαλανδρίου ΑΡΓΩ

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου ΑΡΓΩ προσκαλεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:30, σε συζήτηση για τα βιβλία, της Ελευθερίας Παπουτσάκη «Αόριστος» (εκδόσεις Νήσος) και της Χαράς Ρόμβη «Σωτηρία» (εκδόσεις Αντίποδες).

Οι συγγραφείς θα συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό για τα βιβλία τους.

Τα βιβλία θα προλογίσει και τη συζήτηση θα συντονίσει η φιλόλογος Γεωργία Τεμπέλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Παπάγου 7, στον 2ο όροφο, στο Χαλάνδρι.

«Αόριστος»
της Ελευθερίας Παπουτσάκη

Δώδεκα πραγματικές ιστορίες ψυχοθεραπείας από την οπτική γωνία του ψυχοθεραπευόμενου. Τρεις άντρες και έξι γυναίκες από 35 έως 75 ετών καταθέτουν την εμπειρία τους στη συγγραφέα, οποία τους υποδύεται και αφηγείται τα πάθη τους σε α΄ ενικό πρόσωπο. Τρεις απ’ τις δώδεκα ιστορίες είναι οι δικές της. Απελπισία και ελπίδα, οδύνη και χιούμορ, μπλέκονται και πλέκουν το ανθρώπινο αδιέξοδο. Ψυχαναλυτική, λακανική, ραϊχική, συμπεριφορική, γνωσιακή, συστημική ψυχοθεραπεία και γκεστάλτ, διαφορετικές σχολές και κοινοί τόποι. Μια απόπειρα να ειπωθεί η ψυχοθεραπευτική εμπειρία από την άλλη πλευρά. Ιστορίες και στιγμιότυπα απ’ την ανάποδη.

«Σωτηρία»
της Χαράς Ρόμβη

Ένα καλοκαίρι στο χωριό που καταλήγει σε τραγωδία, μια βόλτα στο καινούργιο σουπερμάρκετ που τελειώνει σαν φάρσα, ένας έρωτας που δεν λέει να ξεχαστεί, ένας άλλος που ευτυχώς ξεχνιέται για πάντα, μια εξόρμηση για τα κάλαντα των Χριστουγέννων που μετατρέπεται σε μάθημα ταξικής αυτογνωσίας, η φωτογραφία μιας βάφτισης που αποκαλύπτει μια κρυμμένη ζωή. Η Χαρά Ρόμβη συλλέγει στοιχεία για την Ελλάδα της δεκαετίας του ’80 και του ’90, δίνοντας φωνή σε έξι λαϊκά πρόσωπα και κοιτάζοντας με τρυφερότητα ένα απωθημένο, συλλογικό παρελθόν.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.