Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 12:57

Κύπελλο Γυναικών ΕΣΚΑ: ΦΟ Τούφας Χαλανδρίου και Προμηθέας Χαλανδρίου στη “μάχη” για το τρόπαιο

To Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθεί το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών ΕΣΚΑ 2023-2024 “Νίκος Βαρελάς”, στο κλειστό γήπεδο Μελισσίων Β’ “Π. Τριανταφύλλου” (Σάμου & Γεωργίου Γεννηματά, Μελίσσια).

Οι ομάδες μπάσκετ της πόλης μας ΦΟ Τούφας Χαλανδρίου και ΓΣ Προμηθέας Χαλανδρίου θα δώσουν τη “μάχη” τους στους ημιτελικούς, το Σάββατο 16/3/2024, με αντιπάλους τον ΑΚΟ Άρη Χολαργού και τον ΚΑΟ Μελισσίων U23 αντίστοιχα, για την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

  • 1ος ημιτελικός, ώρα 18:00: ΦΟ Τούφας Χαλανδρίου – ΑΚΟ Άρης Χολαργού
  • 2ος ημιτελικός, ώρα 20:15: ΚΑΟ Μελισσίων U23 – ΓΣ Προμηθέας Χαλανδρίου

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 17/3/2024 στις 19:30, μεταξύ του νικητή του 1ου ημιτελικού και του νικητή του 2ου ημιτελικού.

Οι δηλώσεις των κόουτς των δύο ομάδων του Χαλανδρίου στο site της ΕΣΚΑ:

Ελένη Μίχα (ΦΟΤ Χαλανδρίου):

«Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι πόλος έλξης τόσο για τους συλλόγους όσο και για το φιλοθεάμον κοινό. Το γεγονός και μόνο ότι τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ δίνει στους αγώνες ιδιαίτερη αίγλη λόγω της αγωνίας και της έντασης που δημιουργούν. Ο σύλλογός μας Φ.Ο.ΤΟΥΦΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ βρίσκεται για 3η συνεχόμενη φορά στο FINAL-4 του κυπέλλου. Ξεκίνησε την διαδρομή του περνώντας απευθείας στον δεύτερο γύρο του θεσμού. Στη β’ φάση αντιμετώπισε και απέκλεισε την ομάδα της ΠΕΥΚΗΣ (Α’ ΕΣΚΑ). Στη συνέχεια τη ΔΑΦΝΗ ΑΘΗΝΩΝ (Α’ ΕΣΚΑ) και τέλος το ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Α’ ΕΣΚΑ), τα οποία ήταν και εκτός έδρας. Η διαδρομή μας δεν ήταν καθόλου εύκολη, αφού όλες οι ομάδες ήταν ιδιαίτερα αξιόμαχες. Η κλήρωση μάς έβγαλε ν’ αγωνιστούμε στον ημιτελικό με την ομάδα του ΑΡΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Σαφώς η ομάδα του ΑΡΗ, που αυτή τη στιγμή είναι πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ωστόσο, όταν ξεκινάει ένας ημιτελικός κανείς δεν σκέφτεται αν είναι φαβορί ή αουτσάιντερ. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι αντάξιο του θεσμού. Για το δεύτερο ζευγάρι, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Α’ ΕΣΚΑ) και ΜΕΛΙΣΣΙΑ U23 (Β’ ΕΣΚΑ), η γνώμη μου είναι ότι θα γίνει ένα επίσης δυνατό παιχνίδι. Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Καθώς οδεύουμε προς τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση, μπορώ να πω ότι το πρωτάθλημα σε γενικό πλαίσιο είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Αν εξαιρέσουμε την ομάδα του ΑΡΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ που πραγματικά κάνει την διαφορά, έχοντας στις τάξεις του δύο καταξιωμένες διεθνείς παίκτριες, την Ολγα Χατζηνικολάου και την Πελαγία Παπαμιχαήλ, οι υπόλοιπες ομάδες αναμετρώνται σ’ όλη τη διάρκεια προσφέροντας ντέρμπι και μεγάλες ανατροπές. Η ομάδα μας απαρτίζεται από παίκτριες οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήρθαν φέτος στον σύλλογο και οι προσθήκες τους έγιναν σταδιακά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη βρούμε πολύ γρήγορα ρυθμό. Στόχος μας όμως είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι καθώς και να εντάξουμε στο δυναμικό μας παίκτριες μικρότερων ηλικιών. Κλείνοντας, εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουμε ωραίους αγώνες, με υγεία και εξαιρετικό θέαμα προς ανταμοιβή όλης της προσπάθειάς μας μέχρι σήμερα αλλά και των φιλάθλων που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στο FINAL-4». 

Όλγα Σκαρογιάννη (Προμηθέας Χαλανδρίου):

«Για τον Προμηθέα Χαλανδρίου αποτελεί τιμή αλλά και επιβράβευση της δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, η συμμετοχή μας σ’ ένα ακόμη final 4 Κυπέλλου ΕΣΚΑ. Είμαστε ένα νεανικό σύνολο, με το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητριών να προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Για να φτάσουμε ως εδώ αγωνιστήκαμε στην διάρκεια της χρονιάς με Κρόνο Γέρακα, ΖΑΟΝ, και Λέων Κορωπίου. Στον ημιτελικό η κλήρωση μάς έβγαλε να αντιμετωπίσουμε επίσης άλλη μια νεανική ομάδα, αυτή του u23 των Μελισσίων. Στόχος μας είναι να αποτυπωθεί μέσα στο γήπεδο η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις και η παρουσία μας να είναι εφάμιλλη των προσδοκιών που οι ίδιες έχουμε δημιουργήσει για τους εαυτούς μας και την ομάδα μας. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες, να γίνουν όμορφα παιχνίδια ώστε να το ευχαριστηθούν τόσο οι αθλήτριες όσο και ο μπασκετικός κόσμος. Ένα final 4 Κυπέλλου ΕΣΚΑ πάντα προσελκύει το ενδιαφέρον, τα βλέμματα και είναι μία καλή ευκαιρία να αποζημιώσουμε το κοινό με ωραία και ανταγωνιστικά ματς».

Το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών ΕΣΚΑ 2023-2024 “Νίκος Βαρελάς” θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι Sportshero.

To link του 1ου ημιτελικού ΦΟ Τούφας Χαλανδρίου – ΑΚΟ Άρης Χολαργού:

 

To link του 2ου ημιτελικού ΚΑΟ Μελισσίων U23 – ΓΣ Προμηθέας Χαλανδρίου:

 

To link του Τελικού:

Με πληροφορίες από ΕΣΚΑ

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.